Ελλαδα

Ο Βασίλης Πέππας νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου

«Οι δικαστικοί λειτουργοί επιτελούν το καθήκον τους με ευθύνη, θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθειά τους για αποτελεσματική δικαιοσύνη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
372391-769032.jpg
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου εκλέχθηκε ο αρεοπαγίτης Βασίλης Πέππας.

Ο 43ος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ανεδείχθη από το υπουργικό συμβούλιο στη θέση που παρέμενε κενή από τις 30 Ιουνίου, μετά την αποχώρηση της κυρίας Βασιλικής Θάνου, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας. 

Ο κ. Πέππας, ο οποίος έχει προοπτική διετούς θητείας ως τον Ιούνιο του 2019, επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή, και αφού κέρδισε τη μάχη των εντυπώσεων στην ακρόαση από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατά την οποία συγκέντρωσε 16 ψήφους -με πρώτο τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Κράνη, οποίος έλαβε 17.

Ύστερα από τη επιλογή του ως νέος Πρόεδρος του ΑΠ, ο Βασίλειος Πέππας δήλωσε σχετικά: «Διαχρονικό, επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών μας και της Πολιτείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με τις λίγες αυτές λέξεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στο αίτημα αυτό. Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το καθήκον τους με αίσθημα ευθύνης, θα τους συμπαρασταθούμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθειά τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην προσδοκία για αποτελεσματική δικαιοσύνη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ