- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Δυο συλλήψεις στην Αθήνα για κύκλωμα τηλεφωνικής απάτης
Απάτες σε βάρος ιδιωτών, οργανισμών, εταιρειών, σωματείων κ.ά.
Ένας 51χρονος άνδρας και μια 54χρονη γυναίκα συνελήφθησαν στην Αθήνα με κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, απάτης κατ’ επάγγελμα και παράβαση του Νόμου περί πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
Οι συλληφθέντες διέπρατταν απάτες σε βάρος ιδιωτών (φυσικών και νομικών προσώπων), οργανισμών, εταιρειών, σωματείων κλπ πείθοντας τους να καταβάλουν σημαντικά χρηματικά ποσά, ισχυριζόμενοι ψευδώς, ο άνδρας ότι είναι ανώτατος δικαστικός λειτουργός ή πρόσωπο με «προσβάσεις» και «γνωριμίες» και η γυναίκα «ασθενής» που χρήζει άμεσης νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης.
Σαράντα δύο περιπτώσεις απάτης εξιχνιάστηκαν, καθώς οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι και σήμερα διέπραξαν ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν πλήθος τηλεφωνικών απατών, αποκομίζοντας κέρδη δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο 51χρονος έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για παρόμοια αδικήματα και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης δέκα ετών, την οποία εξέτιε σε Κατάστημα Κράτησης, από το οποίο είχε λάβει οκταήμερη άδεια την οποία παραβίασε την 14-2- 2017 και έκτοτε αναζητείτο ως δραπέτης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Η εξήγηση Κολυδά για τη λειτουργία των φρεατίων εν μέσω βροχοπτώσεων
Έντονα φαινόμενα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.