Ελλαδα

Κόλαση στις Σπέτσες: Έγλειψαν 11 σπίτια οι φλόγες (εικόνες)

Νέα πυρκαγιά στην Ανάβυσσο 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
366311-757655.jpg

Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Ανάβυσσο Αττικής στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, κοντά στη φωτιά που ξέσπασε στα Καλύβια, ενώ την ίδια στις Σπέτσες οι φλόγες έγλειψαν 11 σπίτια.

Για την Ανάβυσσο, αν και το πρόβλημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν ότι άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις, λόγω των ανέμων, η πυρκαγιά που βρισκόταν σχετικά κοντά σε κατοικημένη περιοχή, τέθηκε υπό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι για τον περιορισμό της νέας πυρκαγιάς βοήθησαν στην αρχή και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στα Καλύβια.

Στις Σπέτσες, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο στις Σπέτσες, με την κατάσταση να χειροτερεύει ώρα με την ώρα λόγω των ισχυρών ανέμων, και τις δυνάμεις να ενισχύονται συνέχεια.

«Η φωτιά πέρασε μέσα από 10 με 11 εξοχικές κατοικίες και ευτυχώς δεν κάηκαν, δεν υπέστησαν ζημιές. Αν δεν προλάβουμε μέχρι το βράδυ να την ελέγξουμε, θα βρεθούμε μπροστά σε μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση, καθώς θα πάει προς τον οικισμό. Ας ευχηθούμε ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι στους Αγίους Αναργύρους και οι μαύροι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό πάνω από την περιοχή Ντάπια, ανάμεσα στο παλιό και το νέο λιμάνι. 

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στη περιοχή Σωληνάρι, στην Πύλο Μεσσηνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φραγκαβίλα Αμαλιάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ