Ελλαδα

Μαίνεται η πυρκαγιά στα Καλύβια – Μάχη με τη φωτιά και τον αέρα για να μην καούν σπίτια (εικόνες, video)

Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις - Έφτασε στην παραλιακή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
366180-757396.jpg
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να γίνει εφικτό να τεθεί υπό έλεγχο, όσο το δυνατόν συντομότερα, η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται, από το απόγευμα, σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής. Το σημαντικότερο, σύμφωνα με τα όσα τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, είναι ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για τις κατοικίες όπου βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.  

Μετά την αποχώρηση των εναέριων μέσων μόλις νύχτωσε και συγκεκριμένα των 5 ελικοπτέρων και του ενός συντονιστικού, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή την ώρα στην περιοχή με 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας, καθώς και με 2 ειδικά μηχανήματα. 

Παράλληλα, κόπασαν οι δυνατοί άνεμοι πλέον, αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν τώρα αρκετές διάσπαρτες εστίες. Η κατεύθυνση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι αυτή την ώρα προς τη νοτιοανατολική πλευρά της λεωφόρου Αναβύσσου, ενώ το βράδυ οι φλόγες έφτασαν στην παραλία της Σαρωνίδας. Υπάρχουν αναζοπυρώσεις που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τους άνδρες της Πυροσβεστικής.

Λίγο μετά τις 23:15 αποφασίστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία στην Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Θ. Σοφούλη στο  Λαγονήσι μέχρι τη λεωφόρο Σαρωνίδας. Η εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραλιακή Αθηνών - Σουνίου στο ύψος του Λαγονησίου πραγματοποιείται πλέον στη λεωφόρο Καλυβίων.

Σημειώνεται ακόμη, ότι με το πρώτο φως της ημέρας και εφόσον δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο έως τότε η πυρκαγιά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν με εναέρια μέσα.

φωτιά στα καλύβια

φωτιά στα καλύβια

φωτιά στα καλύβια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ