Ελλαδα

Τραγωδία στον Έβρο: Μετανάστης θάφτηκε κάτω από 1 μέτρο χιόνι - Πέθανε από υποθερμία

Ένας δεύτερος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337165-701156.jpg
ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ / ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Β

Ένας μετανάστης ή πρόσφυγας, ηλικίας 30 ετών, ανασύρθηκε νεκρός από άνδρες της συνοριακής φύλαξης στον Έβρο, μετά τον εντοπισμό του μέσω θερμικής κάμερας την Κυριακή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο άνδρας ο οποίος έχασε τη ζωή του - πιθανότατα από υποθερμία – εντοπίστηκε με το άψυχο σώμα του καλυμμένο με ένα μέτρο χιόνι, πλησίον του ποταμού Έβρου, στην ευρύτερη περιοχή των Φερών.

Ο εντοπισμός του πτώματός του άνδρα οδήγησε στη διάσωση ενός άλλου διακινούμενου, ο οποίος εμφάνιζε έντονα συμπτώματα υποθερμίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ανάσυρσης της σορού, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή και της Πυροσβεστικής, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς δύο διακινητές και επτά παράνομα εισελθόντες στη χώρα, ένας εκ των οποίων μετά βίας μπορούσε να κινηθεί καθώς τα βρεγμένα του ρούχα είχαν παγώσει επάνω του.

Χάρη στην άμεση μεταφορά του από τις αστυνομικές αρχές στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, διέφυγε το θάνατο.

Παρά την επικινδυνότητα των καιρικών φαινομένων που ταλανίζουν τον Έβρο, οι διακινητές συνεχίζουν απτόητοι την «δουλειά» τους, βάζοντας σε κίνδυνο δεκάδες ζωές.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, το πέρασμα από τα παγωμένα νερά του ποταμού Έβρου, η πολύωρη παραμονή στην ύπαιθρο και ειδικότερα σε δύσβατες περιοχές, σε συνδυασμό με τη σωματική εξάντληση, φυσική απόρροια των διαδρομών χιλιομέτρων που πραγματοποιούν, σε αρκετές περιπτώσεις έχουν ως κατάληξη το θάνατο των διακινούμενων.

Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί ήδη δύο περιστατικά θανάτου και δύο υποθερμίας παράτυπων μεταναστών ή προσφύγων, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί δεδομένου ότι το χιόνι εξακολουθεί να καλύπτει τις περιοχές-περάσματα πλησίον του ποταμού, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολο τον εντοπισμό τυχόν θυμάτων της κακοκαιρίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ