- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα φλαμίνγκο έγιναν «ένα σώμα» για να νικήσουν το κρύο στη Λέσβο
Μια όμορφη εικόνα έντονου συμβολισμού από τον τρίτο σε μέγεθος υδροβιότοπο της Ελλάδας
Το δικό τους συμβολικό μήνυμα για την καινούργια χρονιά στέλνουν τα φλαμίνγκο από τον υδροβιότοπο της αλυκής στην Καλλονή της Λέσβου. Τα πανέμορφα ροζ πουλιά μοιάζουν να δηλώνουν πως για να αντέξουμε στις δύσκολες συνθήκες, πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα από τον άλλο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ/ΜΠΕ, τα περισσότερα από 1.000 φλαμίνγκο του μοναδικού υδροβιοτόπου (του τρίτου σε μέγεθος στην Ελλάδα) μαζεύτηκαν και κυριολεκτικά έγιναν ένα σώμα προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κρύο! Με θερμοκρασία πολύ κοντά στους μηδέν βαθμούς, χιονόνερο και μερικές φορές και χιόνι τα πουλιά, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες του Χριστόφορου Σαμαρά και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, μαζεύτηκαν από ολόκληρη την αλυκή και ζέσταινε το ένα το άλλο.
«Ο χιονιάς είναι μια δύσκολη δοκιμασία για τα πουλιά που προφανώς προσπαθούν να προφυλαχθούν, πέρα από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα όπως η λήψη τροφής», δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η περιβαλλοντολόγος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής Ελένη Γαληνού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Η επιχείρηση-αστραπή της Αστυνομίας
Τι πραγματικά συμβαίνει στην ατμόσφαιρα
Λόγω των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία στην Αχαΐα
Πότε γιορτάζουν τελικά ο Γιώργος, η Γεωργία και η Γωγώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.