Ελλαδα

Τα «καρφιά» της Ακρίτα για τα ρουσφέτια του Μαρκογιαννάκη στη δίκη για τον Γιακουμάκη

«Ξαναζωντανεύει» το μαρτύριο του 20χρονου φοιτητή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328505-678989.jpg
facebook.com/vaggelisgiakoumakisofficial

Η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα και ο συγγενής του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γιώργος Βιβιαδάκης είχαν σειρά να καταθέσουν τη δεύτερη ημέρα της πολύκροτης δίκης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση ο πρώην διευθυντής της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη της Εστίας και για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τον οποίο εκπροσωπεί ο δικηγόρος του, Κώστας Τζούμας.

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται έχουν σχέση με τη μη επιβολή πειθαρχικής τιμωρίας από τη διοίκηση της Σχολής σε βάρος των σπουδαστών, οι οποίοι έκαναν άγριο bullying στον 20χρονο, τόσο που θύμιζε βασανιστήρια.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης φέρεται να αυτοκτόνησε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015, μην μπορώντας να ανεχθεί άλλο τα βασανιστήρια στα οποία τον υπέβαλλαν 8 συμφοιτητές του από τα Χανιά.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η πρώτη που αποκάλυψε την παρέμβαση Μακρογιαννάκη για τη μη αποπομπή των 8 σπουδαστών από τα Χανιά ήταν η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα η οποία κατέθεσε τη Δευτέρα στο δικαστήριο ότι τότε είχε στείλει επιστολή προς τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση, για παρέμβαση πολιτικού προσώπου στην υπόθεση, αφού προηγουμένως, είχε διασταυρώσει τις πληροφορίες της σχετικά με το θέμα, επικαλούμενη το δημοσιογραφικό απόρρητο.

Σε δηλώσεις της αμέσως μετά, έστειλε μήνυμα μέσω Facebook, ως δημοσιογράφος και ως μητέρα, ενάντια στην ενδοσχολική βία και τα «ρουσφέτια» των πολιτικών. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, «οφείλουμε να δουλέψουμε ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών, στην ενδοσχολική βία». Παράλληλα, σημείωσε πως πρέπει να λογοδοτήσουν για τη στάση τους βουλευτές που ενδιαφέρονται για τον παλαιοκομματισμό τους και το ρουσφέτι τους με την ρομφαία της ασυλίας.

Η Έλενα Ακρίτα ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και οι γιατροί της είχαν απαγορέψει να ταξιδέψει είτε οδικώς είτε αεροπορικώς, αποφάσισε υποβασταζόμενη από τον σύζυγό Γιώργο Κυρίτση και παίρνοντας πολλά παυσίπονα να μεταβεί μέχρι για τα Ιωάννινα για να καταθέσει στην πολύκροτη δίκη. Μάλιστα, την Παρασκευή έγραψε στο Facebook:

Ο δικηγόρος του κ. Μαρκογιαννάκη, σε δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι ο πελάτης του έχει παραπεμφθεί ως ηθικός αυτουργός παράβασης καθήκοντος, όχι γιατί δεν τιμωρήθηκαν από τους άλλους κατηγορούμενους οι σπουδαστές που φέρονται να καταπίεζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο κ. Τζούμας ανέφερε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορείται για τηλεφωνική παρέμβαση προς τον διευθυντή, για να τιμωρηθεί επιεικώς ένας φτωχός σπουδαστής, επειδή ζωγράφισε την Κρήτη στον τοίχο της Σχολής.

Ο συνήγορος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Αλέξης Κούγιας, μετά τη διακοπή της δίκης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αρχίζει και ξεκαθαρίζει εντελώς το τοπίο. Όπως είπε, μετά την εξέταση «ενός αξιόπιστου μάρτυρα», συγγενικού προσώπου της μητέρας του 20χρονου, δεν προκύπτει καμία ενέργεια του κατηγορούμενου, που θα έβλαπτε τα συμφέροντα του άτυχου σπουδαστή, για να ωφελήσει εκείνους που φέρεται ότι τον υπέβαλαν σε bullying, με συνέπεια να μη στοιχειοθετείται η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, για τον πελάτη του.

Η δίκη διεκόπη στις 15:00 και θα συνεχιστεί την Τρίτη στις 9:00.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ