- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τρίωρες στάσεις εργασίας στον σιδηρόδρομο
Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ
Σε τρίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας για την Τρίτη και Τετάρτη 22 και 23 Μαρτίου και ώρες: 5:00- 8:00, 13:00 - 16:00 και 21:00 - 24:00.
Επίσης, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου από τις 12:00 έως τις 16:00.
Οι σιδηροδρομικοί κατανοούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο επιβατικό κοινό εξαιτίας αυτών των στάσεων, όμως η κυβερνητική αδιαλλαξία δεν αφήνει κανένα περιθώριο, όπως αναφέρουν.
«Η ιδιωτικοποίηση είναι προ των πυλών καθώς μέχρι τις 28 Μαρτίου 2016 κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. Η πλήρης εγκατάλειψη του σιδηρόδρομου δυσχεραίνει τη λειτουργία του φτάνοντας πλέον στα ελάχιστα απαιτούμενα όρια ασφάλειας. Η τραγική έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού έργου συνθέτουν μια ζοφερή εικόνα.
» Αν σ’ αυτά προσθέσουμε και τα προβλήματα με την έλλειψη του προσωπικού, με τη μη υπογραφή ΣΣΕ, την εκπόνηση ενός Κανονισμού Κυκλοφορίας που ελαχιστοποιεί τα στάνταρντ ασφαλείας, σε συνάρτηση με τα ζητήματα του ασφαλιστικού και φορολογικού που αφορούν όλους μας, τότε οι προειδοποιητικές αυτές στάσεις εργασίας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους.»
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΙΓΚΟΡ ΤΑΛΑΕΒΙΤΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τοπικά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες
Διετέλεσε πρόεδρος της Συνομοσπονδίας σε διαδοχικές περιόδους από το 1983 έως το 1989
Διεθνές Συνέδριο από 1–4 Οκτωβρίου 2026
Επιχείρησαν 115 πυροσβέστες - Σηκώθηκαν οκτώ εναέρια μέσα
Κινητοποιήθηκαν 115 πυροσβέστες και 8 εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Οι ενδείξεις βελτίωσης και τα συμπεράσματα που στρέφουν το Υπουργείο Παιδείας να επενδύσει στις μεταρρυθμίσεις
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.