- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φθάνουν στον Πειραιά 4.487 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη
Σε 24 ώρες σώθηκαν 235 πρόσφυγες από την Ελληνική Ακτοφυλακή
Εντός της ημέρας καταπλέουν στο λιμάνι του Πειραιά δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη, 4.487 πρόσφυγες-μετανάστες.
Στην πύλη Ε-1, αναμένεται να προσδέσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.487 άτομα, ενώ στις 10 το βράδυ αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos» με 2.000 ανθρώπους.
Εξάλλου, το καταμαράν «Tera Jet» αναχώρησε στις 11 το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Μυτιλήνη προκειμένου και αυτό να παραλάβει πρόσφυγες με προορισμό τον Πειραιά.
Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, 235 πρόσφυγες διεσώθησαν σε πέντε περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών Λήμνου, Χίου και Σάμου.
Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Αθανάσιο Αθανασόπουλο, επισκέφτηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Νήσος Μύκονος» και «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ο υπουργός παρακολούθησε την αποβίβαση περίπου 2.500 περίπου προσφύγων από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ορισμένους από αυτούς και να ξεναγηθεί στη συνέχεια μέσα στο πλοίο, επιβλέποντας τους χώρους στους οποίους φιλοξενήθηκαν.
Επεσήμανε την αθόρυβη και αποτελεσματική λειτουργία του, κάτι που δεν θα μπορούσε εύκολα να επιτευχθεί εάν δεν υπήρχε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού αλλά και το φιλότιμο των στελεχών του.
Ο κ. Ζώης τους παρότρυνε να συνεχίσουν σε αυτό τον ρυθμό λέγοντας: «H Ελλάδα είναι ένα ευνομούμενο κράτος, ένα κράτος που έχει δυνατότητες, που ξέρει να υποδέχεται κόσμο όπως και να τον μεταφέρει με ασφάλεια και αυτό οφείλεται σε εσάς».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα συνδράμουν στην πυρκαγιά στην περιοχή της Στεφάνης
Η κήρυξη ισχύει έως και τις 29 Οκτωβρίου 2026
Αποκλεισμός έξι ωρών στην Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή, στο ύψος του Κ11
Χάρης Δούκας: «Στηρίζουμε έμπρακτα τους συμπολίτες μας απέναντι στην ενεργειακή φτώχεια και τις ακραίες θερμοκρασίες»
Καθυστερήσεις από το ύψος της Λιοσίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Διακόπηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Αθήνα - Άγιοι Ανάργυροι με εντολή της Πυροσβεστικής
Ιδιαίτερη αναφορά στην παραλία Καστάνη, όπου γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας Mamma Mia!
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Μιχάλης Μαργαρίτης της WWF Ελλάς εξηγεί τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν βάλουμε ψάρι στο πιάτο μας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποια σημεία της χώρας είναι στο επίκεντρο
Κοπάζουν οι άνεμοι από το μεσημέρι του Σαββάτου - Ήπιες θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες
Κλικς από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας
Δύσκολη η κατάσταση λόγω των ισχυρών ανέμων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.