- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πυρκαγιές στη Βρετανία εν μέσω καύσωνα: Κάηκαν σπίτια, εκατοντάδες εκκενώσεις
Οι θερμοκρασίες έφτασαν χθες τους 38,1 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο
H χθεσινή μέρα ήταν η πέμπτη πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο αριθμός των πυρκαγιών στην Αγγλία και την Ουαλία έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, δήλωσαν σήμερα επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, προειδοποιώντας ότι οι υπηρεσίες διάσωσης αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν αυξανόμενους κινδύνους, μια ημέρα αφότου πυρκαγιές έκαψαν σπίτια, την πιο ζεστή ημέρα του χρόνου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει αντιμετωπίσει καταστροφικές πυρκαγιές όπως η Ισπανία, η Γαλλία και άλλες χώρες στην Ευρώπη φέτος. Ωστόσο, βιώνει το πέμπτο κύμα καύσωνα, σε αυτό που αναμένεται να είναι το πιο ζεστό καλοκαίρι στην Ιστορία της χώρας και βρίσκεται αντιμέτωπο με περισσότερες εστίες πυρκαγιάς από ποτέ.
Ο Φιλ Γκάριγκαν, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αρχηγών Πυροσβεστικής, δήλωσε στο Reuters ότι ο αριθμός των πυρκαγιών έχει πλέον ξεπεράσει το σύνολο των 1.017 πυρκαγιών πέρυσι.
«Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ το ρεκόρ του 2025», τόνισε ο Γκάριγκαν, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον μέχρι στιγμής αριθμό των πυρκαγιών εφέτος. «Βρισκόμαστε μόλις στα μέσα Αυγούστου και η περίοδος των πυρκαγιών φαίνεται αυτή τη στιγμή να επεκτείνεται μέχρι τον Νοέμβριο. Επομένως, αναμένουμε ότι αυτή δεν θα είναι απλώς μια χρονιά ρεκόρ, αλλά μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των πυρκαγιών που έχουν καταγραφεί από εκείνες στο παρελθόν».
Χθες Πέμπτη, καταστράφηκαν σπίτια και εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές σε περιοχές της κεντρικής Αγγλίας.
Η Βρετανία βρίσκεται σε πορεία για το πιο ζεστό καλοκαίρι που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, έχοντας βιώσει φέτος πέντε κύματα καύσωνα που έχουν αφήσει περίπου 45 εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν σε περιοχές που μαστίζονται από ξηρασία και 27 εκατομμύρια ανθρώπους να αντιμετωπίζουν περιορισμούς στη χρήση νερού, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.
Οι θερμοκρασίες έφτασαν χθες τους 38,1 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο, καθιστώντας τη χθεσινή μέρα την πέμπτη πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ για το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η θερμοκρασία στην εμπορική πόλη Πέρσορ στην κεντρική Αγγλία έφτασε τους 38 βαθμούς Κελσίου, μία από τις πολλές περιοχές όπου οι φλόγες κατέστρεψαν σπίτια και χωράφια.
Ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος έκλεισε προσωρινά και ενώ προβλήματα υπήρξαν χθες και σε δρομολόγια τρένων. Αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη δηλώσει αν ένας εκτροχιασμός τρένου στη νότια Αγγλία συνδέεται με τις υψηλές θερμοκρασίες.
«Έχουν υπάρξει 11 μεγάλα περιστατικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών», τόνισε ο Γκάριγκαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τον 6ο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών
Η περίπτωση της Κρίστα Πάικ
Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν έδαφος σε «κόκκινες» Πολιτείες
Eίχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της 19χρονης το 1995
«Εξετάζουμε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα»
Η δεύτερη αποτυχημένη εκτέλεση μέσα στο 2026
Αναφέρεται επίσης στη διακοπή της παροχής στέγης ως μέσο πειθούς
Ο ISS, που βρίσκεται σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από τη Γη, φιλοξενεί σε μόνιμη βάση αστροναύτες εδώ και 25 χρόνια
Οι εισαγγελικές αρχές υποστήριζαν ότι στο iPhone του υπήρχε παιδική πορνογραφία
«Ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο Μανουέλ Μπομπάρ της «Ανυπότακτης Γαλλίας»
Το αυτοκίνητο του Λούκας Γκουρνά-Ντουάθ ανατράπηκε κοντά στο προπονητικό κέντρο
Έρευνες για τα κίνητρα και πιθανή εμπλοκή του Ιράν
Στην εταιρεία έχει επενδύσει και η ηθοποιός
Ωστόσο, θα παραμείνουν νόμιμοι σε άλλες 32 πολιτείες της Αμερικής
Η άγρια δολοφονία της Κολίν Σλέμερ, το παρασκήνιο και το τραυματικό παρελθόν που επικαλέστηκαν οι δικηγόροι της
Μέλη του προσωπικού συγκράτησαν τον σκηνοθέτη
Από τους 174 επιβαίνοντες, οι 166 ήταν Ισραηλινοί, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης
Θρησκευτική εκδήλωση στον χώρο όπου σκοτώθηκαν 378 άνθρωποι προκαλεί αντιδράσεις από οικογένειες θυμάτων
Μια αμφίρροπη εκλογική μάχη στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής
Η αναφορά στην αφοσίωση και οι επίμαχες αποφάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.