- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Δεύτερη ημέρα σφοδρών ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drones
Στο στόχαστρο το Κίεβο παρά τις δηλώσεις Τραμπ περί επικείμενης ειρήνης
Η Ρωσία πλήττει την Ουκρανία για δεύτερη ημέρα με μαζικούς βομβαρδισμούς - Tρεις νεκροί και 40 τραυματίες στο Κίεβο – Δοκιμάζεται η αεράμυνα.
Ρωσικοί πύραυλοι και drones σφυροκοπούν την Ουκρανία για δεύτερη συνεχή ημέρα, με το Κίεβο να δέχεται το κύριο βάρος μιας επίθεσης που άφησε πίσω της τουλάχιστον τρεις νεκρούς και 40 τραυματίες στην πρωτεύουσα.
Η επίθεση στην Ουκρανία ξεκίνησε στις 3 π.μ. την Πέμπτη, με τη Μόσχα να εξαπολύει εκατοντάδες drones και δεκάδες πυραύλους. Οι εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο, ενώ προκλήθηκαν προβλήματα στην υδροδότηση στο ανατολικό τμήμα της πόλης.
Η ουκρανική αεροπορία ανακοίνωσε ότι στην τελευταία επίθεση συμμετείχαν 56 πύραυλοι διαφόρων τύπων και σχεδόν 700 drones.
Καταρρεύσεις κτιρίων και θύματα
Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, δήλωσε ότι ένα μεγάλο συγκρότημα διαμερισμάτων κατέρρευσε στην περιοχή Νταρνίτσκι.
«Δεκαοκτώ διαμερίσματα καταστράφηκαν. Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Σαράντα άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα, ανάμεσά τους δύο παιδιά», ανέφερε ο δήμαρχος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι επιθέσεις της Τετάρτης είχαν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους, ενώ φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε η τακτική του «διπλού χτυπήματος» με στόχο τους διασώστες που έφταναν στα σημεία των επιθέσεων.
Πολιτικό παρασκήνιο και δηλώσεις Τραμπ
Η ένταση των επιθέσεων φαίνεται να διαψεύδει τους ισχυρισμούς του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι κοντά.
«Πιστεύω πραγματικά ότι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία πλησιάζει πολύ», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους αναχωρώντας για τη σύνοδο κορυφής στο Πεκίνο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτήρισε τις επιδρομές ως μια προσπάθεια της Μόσχας να υπερφορτώσει την ουκρανική αεράμυνα και να χαλάσει το «πολιτικό κλίμα» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ στην Κίνα.
Οι επιθέσεις ακολούθησαν επίσης πρόσφατες δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος το περασμένο Σαββατοκύριακο άφησε να εννοηθεί ότι η ρωσική εισβολή ενδεχομένως πλησιάζει στο τέλος της.
(Με πληροφορίες Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές
Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα τρεις γνωστοί ποδοσφαιριστές
Ένα συμβολικό δώρο για τη 250ή επέτειο των ΗΠΑ
Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους υπό τον φόβο επιθέσεων
10.571 έχουν τραυματιστεί
Για απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, κάνει λόγο η αντιπολίτευση
Νέες αποκαλύψεις φωτίζουν τον τρόπο με τον οποίο οργανώνονται οι ιδιωτικές συναντήσεις
Η χώρα ολοκληρώνει τη μετάβαση προς τις ψηφιακές υποδομές με τη χρήση οπτικών ινών
«Λέμε στο Ιράν και στη Χεζμπολάχ: Φύγετε, δεν έχετε θέση εδώ», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Η δουλειά που βασίστηκε αποκλειστικά στην ΤΝ απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες
Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα-μαμούθ των 90 δισεκατομμυρίων ευρώ
Οι πόλεις της μεταβιομηχανικής εποχής και πώς η Βρετανία έγινε φτωχή όσο η πολιτεία του Μισσισσιπή
Ο ΠΟΥ επιβεβαιώνει τα πρώτα θύματα του σφοδρού κύματος ζέστης - Δήμοι ανοίγουν μουσεία ως κλιματικά καταφύγια
Η κυβέρνηση Τραμπ τάχθηκε με την πλευρά των Πολιτειών σε αυτή τη δικαστική διαμάχη
Τουλάχιστον 1.750 άνθρωποι έχουν πεθάνει και χιλιάδες ακόμη έχουν τραυματιστεί
Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση
Stalker ο ανήλικος - Τις χτύπησε με το αυτοκίνητό του
Στο στόχαστρο των Αρχών, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD)
Το σχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ συγκέντρωσε διπλάσιες αιτήσεις από τις αναμενόμενες - Πολιτικές αντιδράσεις
Ο ύποπτος εντοπίστηκε περίπου στις 2 τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά το έγκλημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.