- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Εκλογές στην Ταϊλάνδη: Συντριπτική νίκη για τον νυν πρωθυπουργό Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ
Ελπίδες για τερματισμό της πολιτικής αστάθειας στη χώρα
Το κόμμα του Ταϊλανδού πρωθυπουργού κέρδισε μια σαφή νίκη στις γενικές εκλογές της Κυριακής
Η επικράτηση του νυν πρωθυπουργού Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ στις γενικές εκλογές της Κυριακής δίνει ελπίδες για τερματισμό μιας παρατεταμένης περιόδου πολιτικής αστάθειας στην Ταϊλάνδη.
Το συντηρητικό κόμμα του Ταϊλανδού πρωθυπουργού κέρδισε μια σαφή νίκη στις γενικές εκλογές της Κυριακής, αυξάνοντας την προοπτική ότι μια πιο σταθερή συμμαχία μπορεί τώρα να καταφέρει να τερματίσει μια περίοδο παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας.
Ο Ανουτίν έθεσε τις βάσεις για τις πρόωρες εκλογές στα μέσα Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της συνοριακής σύγκρουσης με την Καμπότζη, μια κίνηση που, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, φαίνεται να έχει προγραμματιστεί από τον συντηρητικό ηγέτη για να εκμεταλλευτεί το πατριωτικό αίσθημα.
Είναι ένα ρίσκο που απέδωσε για έναν πρωθυπουργό, ο οποίος - αφού ανέλαβε τα ηνία μετά την ανατροπή της κεντρο-δεξιάς πρωθυπουργού Πεατονγκτάρν Σιναουάτρα του κόμματος Pheu Thai λόγω της κρίσης στην Καμπότζη - διέλυσε το κοινοβούλιο λιγότερο από 100 ημέρες αργότερα.
«Η σημερινή νίκη είναι μια νίκη για όλους τους Ταϊλανδούς, είτε ψήφισαν το κόμμα Bhumjaithai είτε όχι», δήλωσε ο Ανουτίν σε συνέντευξη Τύπου. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξυπηρετήσουμε τον λαό της Ταϊλάνδης με όλες μας τις δυνάμεις».
Με περισσότερο από το 90% των εκλογικών τμημάτων να έχουν υποβάλει τα αποτελέσματα, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή έδειξαν ότι το κόμμα του Ανουτίν έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι του προοδευτικού Λαϊκού Κόμματος που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ακολουθούμενο από το κάποτε κυρίαρχο κόμμα Pheu Thai.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του δράστη
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ποιος κρατά τον διακόπτη για τα ουκρανικά drones
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.