- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ποτέ ξανά»: Ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλς αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για αιρετό αξίωμα
Ο Δημοκρατικός πολιτικός θα τερματίσει την καριέρα του στις αρχές του 2027
«Δεν έχω πολιτικές βλέψεις, δεν θα είμαι ποτέ ξανά υποψήφιος για αιρετό αξίωμα», δήλωσε ο Τιμ Γουόλς. «Ποτέ ξανά».
Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλς περιέγραψε σήμερα τον εαυτό του ως πολιτικό «αλεξικέραυνο» και δήλωσε ότι δεν θα θέσει ποτέ ξανά υποψηφιότητα για αιρετό αξίωμα.
Ο 61χρονος Γουόλς, ο οποίος ήταν υποψήφιος για αντιπρόεδρος με το ψηφοδέλτιο της δημοκρατικής υποψήφιας για την προεδρία Κάμαλα Χάρις που ηττήθηκε από τον ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, πρόκειται να τερματίσει τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτη στις αρχές του 2027.
Ο πρώην δάσκαλος και προπονητής ανακοίνωσε στις 5 Ιανουαρίου ότι δεν θα επιδιώξει μια τρίτη θητεία ως κυβερνήτης. Αντίθετα ο Γουόλς είπε ότι θέλει να επικεντρωθεί στο σκάνδαλο απάτης στο σύστημα πρόνοιας της πολιτείας, το οποίο οδήγησε σε πολιτική κρίση αφού ο Τραμπ χρησιμοποίησε το ζήτημα αυτό για να επιτεθεί στον κυβερνήτη.
Ο Γουόλς είχε αφήσει τότε ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει και πάλι υποψηφιότητα. Όμως σε συνέντευξή του χθες, Τετάρτη, στον καλωδιακό τηλεοπτικό ειδησεογραφικό σταθμό MS Now, απέκλεισε οποιεσδήποτε μελλοντικές πολιτικές φιλοδοξίες.
«Δεν έχω πολιτικές βλέψεις, δεν θα είμαι ποτέ ξανά υποψήφιος για αιρετό αξίωμα», δήλωσε. «Ποτέ ξανά».
«Αναγνωρίζω ότι είμαι ένα αλεξικέραυνο», δήλωσε ο Γουόλς για τους πολιτικούς εχθρούς του. «Ξέρω ότι με μισούν προσωπικά και το βγάζουν στους ψηφοφόρους της περιφέρειάς μου».
Πριν εκλεγεί για πρώτη φορά το 2018 ως ο 41ος κυβερνήτης της Μινεσότα, ο Γουόλς, βετεράνος του αμερικανικού Στρατού, είχε υπηρετήσει έξι θητείες στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η κυβέρνηση Τραμπ είχε πρόσφατα κατηγορήσει τον Γουόλς και τη Μινεσότα, η οποία έχει μεγάλο πληθυσμό Σομαλοαμερικανών και μεταναστών από τη Σομαλία, για φερόμενη ως απάτη, η οποία χρονολογείται από το 2020, εκ μέρους μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που διαχειρίζονταν τη φροντίδα των παιδιών και άλλα προγράμματα κοινωνικών υπηρεσιών στην πολιτεία υποστηριζόμενες από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Γουόλς χαρακτήρισε κρίση το σκάνδαλο απάτης και δήλωσε πως θέλει να αφήσει «άλλους να ανησυχούν για τις εκλογές, ενώ εγώ θα επικεντρωθώ στη δουλειά». Πρόσθεσε πως η πολιτεία καλωσορίζει την ομοσπονδιακή στήριξη για την καταπολέμηση της απάτης, αλλά δήλωσε ότι ο Τραμπ και άλλοι ρεπουμπλικανοί «θέλουν να κάνουν την πολιτεία μας ένα πιο ψυχρό, πιο κακό μέρος» και τους χαρακτήρισε «καιροσκόπους οι οποίοι είναι πρόθυμοι να βλάψουν το λαό μας για να σημειώσουν λίγους φτηνούς πόντους».
Οι επιδρομές με στόχο απελάσεις άρχισαν στις αρχές Δεκεμβρίου στη Μινεσότα, όταν η κυβέρνηση Τραμπ ανέπτυξε πράκτορες της αστυνομίας μετανάστευσης και συνόρων (ICE και Border Patrol) στην περιφέρεια της Μινεάπολης-Σεν Πολ. Το Νοέμβριο ο Τραμπ είχε περιγράψει τη Μινεσότα ως «κόμβο ξεπλύματος χρημάτων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψέκασε με άγνωστη ουσία τρεις αστυνομικούς στο Τόκιο
Η Joby Aviation στοχεύει πλέον στο δεύτερο μισό του 2026 για την έναρξη εμπορικών πτήσεων
«Έχει χαθεί η επαφή με 11 πλοία», δηλώνουν οι ακτιβιστές
Η ιστορική μνήμη των συμβόλων ενός κόσμου που – κάπου – υπάρχει ακόμα
«Οι βασικοί θεσμοί δεν λειτουργούν», λέει ο Ντρόζντιακ για την Αμερική του Τραμπ
Eίχε κλείσει το 2024 έπειτα από περισσότερες από 23.000 καταγγελίες για εγκληματικές δραστηριότητες
Η Ελλάδα απάντησε στον ΟΗΕ ότι ο όρος «Τουρκικά Στενά» δεν υφίσταται βάσει των διεθνών συνθηκών
Συζήτηση 90 λεπτών με εστίαση σε εκεχειρία στην Ουκρανία, Μέση Ανατολή και ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
Εκρηκτική κατάθεση για το OpenAI
Ο Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα δηλώνει 14% Έλληνας και ανακοίνωσε επίσκεψη στην Ελλάδα
Δεν ήταν, πάντως, η πρώτη φορά που βρέθηκε στο επίκεντρο για αντίστοιχο «ολίσθημα»
Τι υποστηρίζουν οι εισαγγελείς ότι σημαίνει η ανάρτηση «86-47» που σχημάτισε με κοχύλια
Το Πεντάγωνο και το Πολεμικό Ναυτικό απορρίπτουν τις καταγγελίες
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα χρήματα δόθηκαν για την προσωπική του ασφάλεια
Έχει δεμένα πάνω του όπλα, μαχαίρια και πυρομαχικά
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με call centers στα Τίρανα - Συλλήψεις και κατασχέσεις
Ο Σουλτάν Κοσέν μιλά για τους καθημερινούς πόνους και το όνειρό του να περπατήσει ξανά ελεύθερα
Mε αφορμή το περιστατικό στο δείπνο του Λευκού Οίκου
Η φάλαινα εξόκειλε στα παράλια της Γερμανίας - Η υγεία του θηλαστικού επιδεινώθηκε καθώς προσάραζε επανειλημμένα σε ρηχά νερά
Βίντεο καταγράφει στοχευμένη επίθεση σε εβραϊκή περιοχή, δύο τραυματίες σε σταθερή κατάσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.