- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο Τραμπ κρέμασε φωτογραφία με τον Πούτιν στον Λευκό Οίκο
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες η αποκάλυψη ότι φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν έχει τοποθετηθεί σε τοίχο του Λευκού Οίκου, σε χρυσή κορνίζα, κοντά στη Δυτική Πτέρυγα.
Η φωτογραφία, τραβηγμένη κατά τη σύνοδο κορυφής στην Αλάσκα τον περασμένο Αύγουστο, όπου οι δύο ηγέτες εμφανίζονται να στέκονται δίπλα-δίπλα, έχει αναρτηθεί στην Palm Room, τον χώρο που συνδέει τη Δυτική Πτέρυγα με την ιδιωτική κατοικία του προέδρου. Ακριβώς από κάτω, σε κορνίζα ίδιου μεγέθους και ύφους, βρίσκεται φωτογραφία του Τραμπ με την εξάχρονη εγγονή του, Καρολάιν Ντόροθι Τραμπ.
Πρόκειται για την ίδια εικόνα που ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επιδείξει σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, λέγοντας ότι του την είχε στείλει ο ίδιος ο Πούτιν μετά τη συνάντησή τους στο Άνκορατζ. Τότε, ο Τραμπ είχε σχολιάσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος «φαίνεται ωραίος» στη φωτογραφία, προσθέτοντας ότι σκόπευε να την υπογράψει και να τη στείλει πίσω.
Η ανάρτηση της φωτογραφίας προκάλεσε οργή, καθώς απεικονίζει τον Αμερικανό πρόεδρο μαζί με έναν ηγέτη που έχει κατηγορηθεί διεθνώς για εγκλήματα πολέμου, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μαρκ Γουόρνερ σχολίασε δηκτικά ότι ο Τραμπ «βάζει τον Πούτιν πάνω από τον αμερικανικό λαό και την ίδια του την οικογένεια».
Αντιδράσεις υπήρξαν και στην Ευρώπη. Ο Μαρκo Μίχκελσον, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου της Εσθονίας, δήλωσε ότι αν ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί σκόπιμο να κρεμά μια τέτοια φωτογραφία στον Λευκό Οίκο, τότε «μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη στην Ουκρανία θα πρέπει να περιμένει».
Αντίθετα, στη Μόσχα το μήνυμα αντιμετωπίστηκε θετικά. Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής διαπραγματευτής της Ρωσίας στη διαδικασία για την Ουκρανία, σχολίασε λιτά: «Καλό. Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις».
Ο Τραμπ και ο Πούτιν είχαν συνομιλίες σχεδόν τριών ωρών στην Αλάσκα, χωρίς να ανακοινώσουν συγκεκριμένη συμφωνία. Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για «άνοιγμα δρόμου προς την ειρήνη», ενώ ο Τραμπ υπογράμμισε ότι παραμένουν σοβαρές διαφωνίες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι να υπάρξει συμφωνία».
Παρά την έντονη κριτική, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε σε αμερικανικά μέσα ότι η ανάρτηση φωτογραφιών από επίσημες συναντήσεις του προέδρου με ξένους ηγέτες είναι συνηθισμένη πρακτική και ότι τα κάδρα αλλάζουν κατά διαστήματα. Επισήμως, ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει τη συγκεκριμένη επιλογή.
Πηγή: The Times
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική κόντρα για το αν θα σταματήσει η αλλαγή των ρολογιών
Από τη Δευτέρα έχουν συλληφθεί περίπου 5.000 άνθρωποι
Χιλιάδες βίντεο με γυναίκες χωρίς τη συγκατάθεσή τους
Από 100 ευρώ και πάνω η βόλτα
Σε τροχιά εξέγερσης τα σχολεία - ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Bρίσκεται πλέον στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης με φόντο την κληρονομιά
Οι Φιλελεύθεροι ζητούν στοιχεία για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους ιδιοκτήτες της ομάδας
Συναγερμός μετά τον εντοπισμό ύποπτου μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη Λευκορωσία
Νοσηλεύεται στο Τενεσί - Παγώνουν οι εκτελέσεις και ξεκινά έρευνα
Πολιτικοί τριγμοί για την κυβέρνηση Σάντσεθ - Στους δρόμους οι ενοικιαστές
Απολύθηκε ένας από τους 7 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό
Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλιμακώνει τις επιθέσεις σε όλη τη χώρα
Τι σημαίνει για τις τιμές
Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 18 Δεκεμβρίου
Ενόψει των εκλογών της 27ης Οκτωβρίου
Η Ένωση Ενοικιαστών δηλώνει ότι θα προχωρήσει κανονικά στις μαζικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου
Η Σιμπέλ Σαβέλα επρόκειτο το βράδυ της Τρίτης να παραδώσει τη μικρή Βίβιαν στον πρώην σύζυγό της
Αξιωματούχος χαρακτήρισε τα τηλεοπτικά δίκτυα «επιδεικτικά και ανέντιμα»
Δακρυγόνα στο Στρασβούργο, πυροτεχνήματα κατά αστυνομικών στη Μασσαλία και πυρπολημένοι κάδοι στη Ρεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.