Κοσμος

Στη φυλακή η κληρονόμος του οίκου Nina Ricci (video)

Η 73χρονη Arlette κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93939-188962.jpg

Δικαστήριο στη Γαλλία καταδίκασε σε ένα χρόνο φυλάκιση και άλλα δύο με αναστολή την Arlette Ricci, κληρονόμο του οίκου Nina Ricci, για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος. Το όνομα της 73χρονης Arlette ήταν στη λίστα της HSBC, με τους πελάτες που η ελβετική τράπεζα βοηθούσε να φοροδιαφύγουν αποκρύπτοντας περιουσιακά στοιχεία. Η αποκάλυψη του σκανδάλου, γνωστού ως SwissLeaks, έγινε από το πρώην στέλεχος της τράπεζας, Hervé Falciani.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στην Arlette Ricci πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Επιπλέον κατασχέθηκαν δύο περιουσιακά στοιχεία της Γαλλίδας κληρονόμου του οίκου καλλυντικών και αρωμάτων αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ένα ακίνητο στο Παρίσι και ένα ακίνητο στην Κορσική. Συνολικά η Arlette Ricci απέκρυψε 18,7 εκατομμύρια, μέσω offshore λογαριασμών και εταιρειών στον Παναμά. Θα κληθεί, επίσης, να πληρώσει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ ως αναδρομική φορολόγηση για τα στοιχεία που απέκρυψε.

«Θέλησαν να κάνουν μία δίκη παραδειγματισμού, με το πιο γνωστό όνομα, ως προειδοποίηση για όλους αυτούς που έχουν κρυφούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, ώστε να εμφανιστούν με χαμηλά το κεφάλι και να παρουσιαστούν στις εφορίες τους», δήλωσε ο συνήγορός της, Jean-Marc Fedida. Η κ. Ricci είναι η πρώτη Γαλλίδα από τους συνολικά 50 των οποίων τα ονόματα βρίσκονται στη λίστα Falciani και έχουν παραπεμφθεί ενώπιον της γαλλικής Δικαιοσύνης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ