- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Είστε στο mute!»: Εκνευρισμένος ο Πούτιν μίλησε χωρίς μικρόφωνο σε διεθνές φόρουμ πριν του το ανοίξουν
Το περιστατικό προκάλεσε ειρωνικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Είστε στο mute!»: Εκνευρισμένος ο Πούτιν μίλησε χωρίς μικρόφωνο σε διεθνές φόρουμ πριν του το ανοίξουν
Ένα αμήχανο στιγμιότυπο εκτυλίχθηκε στην αρχή σημαντικής ομιλίας του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Διεθνές Φόρουμ Ειρήνης και Εμπιστοσύνης στην Ασγκαμπάτ του Τουρκμενιστάν, όταν ο Ρώσος πρόεδρος έμεινε σιωπηλός για 34 δευτερόλεπτα επειδή το μικρόφωνό του δεν λειτουργούσε.
Μετά το χειροκρότημα, ο 73χρονος Πούτιν προσπάθησε επανειλημμένα να ξεκινήσει την ομιλία του, για να συνειδητοποιήσει ότι κανείς δεν τον άκουγε. Ο εκνευρισμός του ήταν εμφανής, καθώς κοίταζε γύρω του αναζητώντας βοήθεια, μπροστά σε 16 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων — ανάμεσά τους και ηγέτες χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.
Τελικά, συνεργάτης του πλησίασε και του έδειξε πώς να ανοίξει τον διακόπτη του μικροφώνου. «Ευχαριστώ», είπε κοφτά ο Πούτιν, πριν ξεκινήσει κανονικά την ομιλία του.
Το περιστατικό προκάλεσε ειρωνικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ο Πούτιν δεν μπορούσε να χειριστεί το μικρόφωνο, πάτησε λάθος κουμπί και μιλούσε χωρίς ήχο για σχεδόν ένα λεπτό», ανέφερε το αζερικό μέσο Minval.
Το ουκρανικό κοινό αντέδρασε επίσης έντονα. «Πήρε αυτό που του άξιζε — ο Πούτιν δεν έχει καμία δουλειά να μιλά σε φόρουμ ειρήνης μετά τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στον πόλεμο», έγραψε χαρακτηριστικά ένας σχολιαστής.
Το ειδησεογραφικό μέσο ChTD συνέκρινε τη στιγμιαία αμηχανία του Πούτιν με τις συχνές εμφανίσεις του στο Κρεμλίνο, όπου δείχνει σε ξένους ηγέτες πώς να ενεργοποιούν τα ακουστικά της ταυτόχρονης μετάφρασης — εικόνες που συχνά προβάλλει η ρωσική προπαγάνδα. «Τίποτα το ασυνήθιστο: ο Πούτιν στην Ασγκαμπάτ μιλούσε για μισό λεπτό χωρίς ήχο μέχρι να του ανοίξουν το μικρόφωνο», σχολίασε το μέσο.
Μεταξύ των ηγετών που παρακολουθούσαν ήταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. Ο Πούτιν πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Τουρκμενιστάν, όπου έχει προγραμματισμένες συνομιλίες και με τους ηγέτες του Ιράκ και του Ιράν.
Πηγή: Daily Mail
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγες εβδομάδες μετά τις φωτιές που είχαν οδηγήσει στην απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων
Ο κατάλογος των αγνοουμένων φτάνει έως το 1925
«Έχει 57 πυρηνικά όπλα, αυτό δεν έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Προτεραιότητα η προστασία των ανηλίκων - Ειδικές δομές για τα πιο ευάλωτα παιδιά
Ο Ιούλιος υπήρξε ο θερμότερος μήνας που καταγράφηκε ποτέ στη χώρα
Ο ασθενής θα μπορεί να χορηγεί ο ίδιος στον εαυτό του μια θανατηφόρα ουσία, παρουσία επαγγελματία υγείας
Εκτός λειτουργίας επτά από τα δέκα μεγαλύτερα κέντρα logistics της Wildberries
53 εκατομμύρια δολάρια θα καταβάλει το πανεπιστήμιο
Οι κάτοικοι δέχονται συχνά επιθέσεις από αρκούδες αν και οι θάνατοι είναι σχετικά σπάνιοι
Οι Δημοκρατικοί επιμένουν να τονίζουν τη διαφθορά στην κυβέρνηση
Σε κρίσιμη κατάσταση η ανήλικη κόρη της οικογένειας
Περιγράφεται από τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης ως «ο νόμος της μπούρκας»
Δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη NASA
Το αρχείο με την ονομασία «Experiments P» - Σχεδόν 250 γυναίκες πιστεύουν ότι έπεσαν θύματα του Κριστιάν Νεγκρ
Πρώτη μεγάλη εσωτερική πρόκληση για τον Ζελένσκι
Η συμφωνία της τελευταίας στιγμής και οι δύσκολες διαπραγματεύσεις που έπονται
Καταγράφει τις επιθέσεις με το κινητό του
Φόβοι ότι τα θύματα θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες
Χωρίς αεράμυνα μεγάλες ουκρανικές πόλεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.