- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Με στίχους των Oasis ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάιερ καλεί τους Βρετανούς να αφήσουν πίσω το Brexit
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
«Don't look back in anger»: Με στίχους των Oasis ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάιερ καλεί τους Βρετανούς να αφήσουν πίσω το Brexit και να ανοικοδομήσουν τους δεσμούς με την Ευρώπη
Ο Γερμανός ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προέτρεψε σήμερα τους Βρετανούς να αφήσουν πίσω τους το Brexit και να επικεντρωθούν στην ανοικοδόμηση των δεσμών με την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας στίχους του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Oasis για να πει στους βουλευτές: «Don't look back in anger» (Μην κοιτάς πίσω στο θυμό).
Ο Σταϊνμάιερ απευθυνόταν σε μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψης Γερμανού προέδρου εδώ και 27 χρόνια, ένα τριήμερο ταξίδι που ξεκίνησε χθες, Τετάρτη, όταν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν τον αρχηγό του γερμανικού κράτους και τη σύζυγό του Έλκε Μπούντενμπεντερ στο Κάστρο του Ουίνδσορ προσφέροντάς τους μια βόλτα με τη βασιλική άμαξα και παραθέτοντας επίσημο δείπνο.
«Το Brexit άλλαξε τις σχέσεις μας», δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ. «Υπήρχε ένα αίσθημα αβεβαιότητας· ωστόσο, αποφασίσαμε να μην μείνουμε κολλημένοι σε αυτά τα συναισθήματα», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ζητώντας ρεαλισμό και μια «νέα βάση» στις σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ το 2020, ο Σταϊνμάιερ τόνισε ότι οι στενότεροι δεσμοί θα διευκολύνουν τις εξαγωγές για τις εταιρείες, θα μειώσουν το κόστος για τους καταναλωτές και θα ωφελήσουν τους ανθρώπους και για τις δύο πλευρές της Μάγχης.
«Μην κοιτάτε πίσω στον θυμό... Μείνετε ήρεμοι και συνεχίστε. Κοιτάξτε μπροστά με ρεαλισμό και προχωρήστε», είπε ο Γερμανός πρόεδρος, χρησιμοποιώντας τους στίχους του συγκροτήματος Oasis για να υπογραμμίσει την έκκλησή του προς τη Βρετανία και την ΕΕ να επικεντρωθούν στη μελλοντική συνεργασία και όχι στις παρελθοντικές διαιρέσεις.
Νωρίτερα σήμερα, ο Γερμανός ομοσπονδιακός πρόεδρος και η σύζυγός του κατέθεσαν λουλούδια στον τάφο της βασίλισσας Ελισάβετ και είδαν το Βασιλικό Έλκηθρο, σχεδιασμένο από τον Γερμανό σύζυγο της βασίλισσας Βικτωρίας, πρίγκιπα Αλβέρτο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.