- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πούτιν: Η Ρωσία θα πάρει το Ντονμπάς είτε με συμφωνία, είτε με τα όπλα
Η χώρα έχει σήμερα υπό τον έλεγχό της σχεδόν το 20% της ουκρανική επικράτειας
Πούτιν: Η Ρωσία θα πάρει το Ντονμπάς είτε με συμφωνία, είτε με τα όπλα
Η Ρωσία θα καταλάβει το Ντονμπάς καθώς και τις νότιες και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, προειδοποίησε την Πέμπτη ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι India Today.
«Σε αυτό καταλήγουν όλα. Ή απελευθερώνουμε αυτά τα εδάφη με τη δύναμη των όπλων, ή τα ουκρανικά στρατεύματα αποχωρούν από εκεί και σταματούν να πολεμούν», είπε ο Πούτιν στο ινδικό κανάλι, λίγο πριν από την επίσκεψή του στο Νέο Δελχί, όπου θα συναντηθεί με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.
Το μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ξεκάθαρο και αντανακλά μέρος των «κόκκινων γραμμών» της Μόσχας, τις οποίες έθεσε και στη συνάντηση που είχε με τον Στιβ Γουίτκοφ, τον ειδικό απεσταλμένο του Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία.
Όπως επισημάνθηκε από το Κρεμλίνο υπάρχουν ορισμένα σημεία στα οποία η Ρωσία θα μπορούσε να κάνει πίσω, αλλά οι βασικοί στόχοι θα υλοποιηθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Και αυτοί είναι:
- Διεθνής αναγνώριση του ελέγχου ολόκληρου του Ντονμπάς. Πρόκειται για την ανατολική βιομηχανική περιοχή, στην οποία περιλαμβάνονται το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.
- Διεθνής αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικής. Υπενθυμίζεται πως η Κριμαία τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο το 2014 μετά τα αιματηρά γεγονότα της Euromaidan, που οδήγησε σε μια εμφύλια σύγκρουση στην Ουκρανία μεταξύ φιλοδυτικών και φιλορώσων.
- Αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, με περιορισμό του στρατού, χωρίς ένταξη στο ΝΑΤΟ και εννοείται χωρίς παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων σε ουκρανικό έδαφος.
Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει σήμερα υπό τον έλεγχό της σχεδόν το 20% της ουκρανική επικράτειας. Επίσης ο ρωσικός στρατός ελέγχει πάνω από το 80% της περιοχής του Ντονμπάς, που αποτελείται από το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.
Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους στο ανατολικό μέτωπο, επιτυγχάνοντας εδαφικά κέρδη, αργά αλλά σταθερά. Αυτή την εβδομάδα, μετά από περισσότερο από έναν χρόνο μαχών, ανακοινώθηκε η κατάληψη της στρατηγικής πόλης Ποκρόβσκ, που ανοίγει τον δρόμο στον ρωσικό στρατό για να προχωρήσει βαθύτερα στο Ντονμπάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγες εβδομάδες μετά τις φωτιές που είχαν οδηγήσει στην απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων
Ο κατάλογος των αγνοουμένων φτάνει έως το 1925
«Έχει 57 πυρηνικά όπλα, αυτό δεν έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Προτεραιότητα η προστασία των ανηλίκων - Ειδικές δομές για τα πιο ευάλωτα παιδιά
Ο Ιούλιος υπήρξε ο θερμότερος μήνας που καταγράφηκε ποτέ στη χώρα
Ο ασθενής θα μπορεί να χορηγεί ο ίδιος στον εαυτό του μια θανατηφόρα ουσία, παρουσία επαγγελματία υγείας
Εκτός λειτουργίας επτά από τα δέκα μεγαλύτερα κέντρα logistics της Wildberries
53 εκατομμύρια δολάρια θα καταβάλει το πανεπιστήμιο
Οι κάτοικοι δέχονται συχνά επιθέσεις από αρκούδες αν και οι θάνατοι είναι σχετικά σπάνιοι
Οι Δημοκρατικοί επιμένουν να τονίζουν τη διαφθορά στην κυβέρνηση
Σε κρίσιμη κατάσταση η ανήλικη κόρη της οικογένειας
Περιγράφεται από τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης ως «ο νόμος της μπούρκας»
Δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη NASA
Το αρχείο με την ονομασία «Experiments P» - Σχεδόν 250 γυναίκες πιστεύουν ότι έπεσαν θύματα του Κριστιάν Νεγκρ
Πρώτη μεγάλη εσωτερική πρόκληση για τον Ζελένσκι
Η συμφωνία της τελευταίας στιγμής και οι δύσκολες διαπραγματεύσεις που έπονται
Καταγράφει τις επιθέσεις με το κινητό του
Φόβοι ότι τα θύματα θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες
Χωρίς αεράμυνα μεγάλες ουκρανικές πόλεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.