- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μπολσονάρο προσπάθησε να παραβιάσει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι από «περιέργεια»
Υπό κράτηση ως ύποπτος φυγής ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας
Ο Μπολσονάρο καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο σε 27ετή φυλάκιση για απόπειρα πραξικοπήματος
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος ετέθη σήμερα υπό προσωρινή κράτηση ως ύποπτος φυγής, παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να ανοίξει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που είναι υποχρεωμένος να φορά από τον Αύγουστο χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ηλεκτροσυγκόλλησης. Ισχυρίσθηκε ότι το έκανε από «περιέργεια» σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας.
Στο βίντεο φαίνεται το ηλεκτρονικό βραχιολάκι στο πόδι του Μπολσονάρο κατεστραμμένο και καμένο.
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό εδώ και μήνες, τέθηκε το Σάββατο σε προσωρινή κράτηση αφού ένας δικαστής τον κατηγόρησε ότι προσπάθησε να σπάσει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι με στόχο τυχόν απόδραση.
Ο ακροδεξιός Μπολσονάρο καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο σε 27ετή φυλάκιση για απόπειρα πραξικοπήματος με στόχο να εμποδίσει την επιστροφή στην εξουσία του αριστερού αντιπάλου του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, από τον οποίο είχε ηττηθεί στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου 2022.
Ο 70χρονος οδηγήθηκε σήμερα στο αρχηγείο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στη Μπραζίλια. Εξηγώντας την απόφασή του, ο πανίσχυρος δικαστής Αλεξάντρ ντε Μοράες διευκρίνισε ότι πρόκειται για προσωρινή κράτηση και όχι για εκτέλεση ποινής.
Σύμφωνα με τον δικαστή, ο Μπολσονάρο αποπειράθηκε να σπάσει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι με την ελπίδα να διαφύγει κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που είχαν προγραμματίσει για το βράδυ οι υποστηρικτές του κοντά στην κατοικία του στην πρωτεύουσα της χώρας. Ο δικαστής κάνει λόγο για «υψηλό κίνδυνο φυγής».
Σημειώνεται ότι κοντά στην κατοικία του Μπολσονάρο βρίσκονται πολλές πρεσβείες, ανάμεσά τους και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκαλύπτει βασιλικός συγγραφέας για το παρασκήνιο πίσω από τις απανωτές αποτυχίες του ζευγαριού
Το πετρέλαιο Brent παραμένει πάνω από τα 100 δολάρια/βαρέλι
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Οι δύο ηγέτες δεν συμφωνούν στους τρόπους με τους οποίους θα αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή
Απειλές από τον ηγέτη της χώρας προς τους γείτονές του
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.