- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έφυγε από τη ζωή η γηραιότερη κυρία των Άνδεων (video)
Η Φιλομένα Ταϊπέ γεννήθηκε τον 19ο αιώνα και δεν έφυγε ποτέ από το χωριό της
Σε ηλικία 117 χρόνων απεβίωσε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, η οποία ζούσε σε χωριό του Περού στην καρδιά των Άνδεων, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας. Το υπουργείο Ανάπτυξης του Περού ανέφερε ότι η γυναίκα πέθανε την Κυριακή χωρίς να διευκρινίζει τα αίτια του θανάτου. Η Φιλομένα Ταϊπέ γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1897, σύμφωνα με τα στοιχεία της ταυτότητάς της και ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους στη γη που είχε γεννηθεί τον 19ο αιώνα.
«Το μυστικό της μακροζωίας μου είναι η φυσική διατροφή με πατάτες, κρέας, φασόλια, γάλα και κατσικίσιο τυρί» είχε πει πέρυσι η Φιλομένα, η οποία ποτέ δεν είχε φύγει από το χωριό της, στην επαρχία Χουανκαβελίτσα στα ανατολικά του Περού. Η υπεραιωνόβια γυναίκα έμεινε χήρα σε νεαρή ηλικία έχοντας εννέα παιδιά να θρέψει και όπως είχε πει «εργαζόταν σκληρά για να τα μεγαλώσει». Μόνο τρία από τα παιδιά της επιβίωσαν.
Η γιαπωνέζα Μισάο Οκάουα που έφερε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στη γη πέθανε την πρωταπριλιά του 2015 σε ηλικία 117 χρόνων. Ωστόσο, είχε γεννηθεί στις 5 Μαρτίου του 1898, και ήταν τρεις μήνες νεότερη από την γηραιά γυναίκα του Περού όπως προκύπτει από τα έγγραφα της ταυτότητας της Φιλομένα Ταϊπέ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πανηγυρισμοί και δάκρυα μέσα στο δικαστήριο
Η σκιά του «manosphere» στα σχολεία
Μέχρι να επιτευχθεί ο πλήρης αφοπλισμός της Χαμάς
Και 14 άνθρωποι προσπάθησαν να την κλείσουν
Καθώς εκλογές στις ΗΠΑ μπαίνουν στην εξίσωση
Οι χρήστες στον Καναδά θα συνεχίσουν να βλέπουν την ονομασία «Λίμνη Οντάριο»
Επέστρεψαν τελικά 66 ώρες αργότερα
Προφυλακίστηκαν καπετάνιος και τα 7 μέλη του πληρώματος
Η πολιτική αφορά περίπου 600.000 παιδιά
Ο ένας συνδέεται με μυστικές υπηρεσίες
Οι ομοιότητες της ηρωίδας του μυθιστορήματος με την ηθοποιό
Η κοπέλα που έγινε γνωστή από τα τρολς που την βάφτισαν ως την ασχημότερη γυναίκα του κόσμου, απαντά σε απειλές κατά της ζωής της
Προειδοποίησε πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει πίσω και να σταματήσει να εξοπλίζει νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή συμφωνία στην παγκόσμια ιστορία», δηλώνει ο Τραμπ
Πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο
Οι πολεμικές επιχειρήσεις αυξάνουν κατακόρυφα τους κινδύνους για τα ναυτικά πληρώματα
Η προσπάθεια να μειωθούν τα τροχαία
«Δεν ξεκινάμε από την υπόθεση ότι πρόκειται για τεχνική βλάβη, αλλά για σκόπιμη ενέργεια»
Η σύγκρουση με φορτηγό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.