- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Telegraph: Η Ελλάδα κάνει σχέδια για Δραχμή
Και ετοιμάζεται να μην πληρώσει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ
«Είμαστε αριστερή κυβέρνηση. Δεν υπάρχει ουσιαστικό δίλημμα αν μας πουν ότι πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ της δόσης στο ΔΝΤ και της καταβολής μισθών και συντάξεων», λέει ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος της Ελλάδας στη βρετανική Telegraph, η οποία θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει την επόμενη δόση της στο ΔΝΤ.
«Η Ελλάδα παίρνει δραστικά μέτρα προκειμένου να εθνικοποιήσει το τραπεζικό της σύστημα να εισάγει παράλληλο νόμισμα για να πληρώσει τους λογαριασμούς της εκτός αν η Ευρωζώνη κάνει βήματα προς την εκτόνωση της κρίσης και να χαλαρώσει τις απαιτήσεις της», υποστηρίζει η Telegraph και επικαλούμενη πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τις δημόσιες Υπηρεσίες ως έχουν και να πληρώσει τις συντάξεις την ώρα που τα κεφάλαιά της είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
Ισως αναγκαστεί να αναβάλει την καταβολή της δόσης 458εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απρίλη για να καλύψει τους μισθούς και τις συντάξεις στις 14 Απριλίου. «Κάτι τέτοιο φυσικά θα δημιουργήσει αναστάτωση στις αγορές και θα σημαίνει πως το ρολόι θα γυρίζει με γρηγορότερους ρυθμούς», προσθέτει το κυβερνητικό στέλεχος.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως η εικόνα που υπάρχει στην Αθήνα είναι ότι οι πιστωτές δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα πως το πολιτικό σκηνικό στην χώρα μας έχει αλλάξει δραματικά μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και αν υπάρχει διάθεση αποφυγής μιας ρήξης στην Ε.Ε. θα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις και να γίνουν παραχωρήσεις από τους δανειστές.
Στη συνέχεια γίνεται λόγος για το εφεδρικό σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο είναι ήδη στα σκαριά. «Θα κλείσουμε τις τράπεζες και θα τις εθνικοποιήσουμε και στη συνέχεια θα διαγράψουμε τις οφειλές μας και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε είναι να γίνουμε προτεκτοράτο της Ε.Ε.», τόνισε πηγή προσκείμενη στην ελληνική κυβέρνηση. «Δεν πιστεύουν ότι θα αποχωρήσουμε από την ευρωζώνη ή ότι ο λαός θα μας στηρίξει αλλά κάνουν λάθος και στους δύο υπολογισμούς τους», καταλήγει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πανηγυρισμοί και δάκρυα μέσα στο δικαστήριο
Η σκιά του «manosphere» στα σχολεία
Μέχρι να επιτευχθεί ο πλήρης αφοπλισμός της Χαμάς
Και 14 άνθρωποι προσπάθησαν να την κλείσουν
Καθώς εκλογές στις ΗΠΑ μπαίνουν στην εξίσωση
Οι χρήστες στον Καναδά θα συνεχίσουν να βλέπουν την ονομασία «Λίμνη Οντάριο»
Επέστρεψαν τελικά 66 ώρες αργότερα
Προφυλακίστηκαν καπετάνιος και τα 7 μέλη του πληρώματος
Η πολιτική αφορά περίπου 600.000 παιδιά
Ο ένας συνδέεται με μυστικές υπηρεσίες
Οι ομοιότητες της ηρωίδας του μυθιστορήματος με την ηθοποιό
Η κοπέλα που έγινε γνωστή από τα τρολς που την βάφτισαν ως την ασχημότερη γυναίκα του κόσμου, απαντά σε απειλές κατά της ζωής της
Προειδοποίησε πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει πίσω και να σταματήσει να εξοπλίζει νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή συμφωνία στην παγκόσμια ιστορία», δηλώνει ο Τραμπ
Πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο
Οι πολεμικές επιχειρήσεις αυξάνουν κατακόρυφα τους κινδύνους για τα ναυτικά πληρώματα
Η προσπάθεια να μειωθούν τα τροχαία
«Δεν ξεκινάμε από την υπόθεση ότι πρόκειται για τεχνική βλάβη, αλλά για σκόπιμη ενέργεια»
Η σύγκρουση με φορτηγό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.