- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Telegraph: Η Ελλάδα κάνει σχέδια για Δραχμή
Και ετοιμάζεται να μην πληρώσει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ
«Είμαστε αριστερή κυβέρνηση. Δεν υπάρχει ουσιαστικό δίλημμα αν μας πουν ότι πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ της δόσης στο ΔΝΤ και της καταβολής μισθών και συντάξεων», λέει ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος της Ελλάδας στη βρετανική Telegraph, η οποία θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει την επόμενη δόση της στο ΔΝΤ.
«Η Ελλάδα παίρνει δραστικά μέτρα προκειμένου να εθνικοποιήσει το τραπεζικό της σύστημα να εισάγει παράλληλο νόμισμα για να πληρώσει τους λογαριασμούς της εκτός αν η Ευρωζώνη κάνει βήματα προς την εκτόνωση της κρίσης και να χαλαρώσει τις απαιτήσεις της», υποστηρίζει η Telegraph και επικαλούμενη πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τις δημόσιες Υπηρεσίες ως έχουν και να πληρώσει τις συντάξεις την ώρα που τα κεφάλαιά της είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
Ισως αναγκαστεί να αναβάλει την καταβολή της δόσης 458εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απρίλη για να καλύψει τους μισθούς και τις συντάξεις στις 14 Απριλίου. «Κάτι τέτοιο φυσικά θα δημιουργήσει αναστάτωση στις αγορές και θα σημαίνει πως το ρολόι θα γυρίζει με γρηγορότερους ρυθμούς», προσθέτει το κυβερνητικό στέλεχος.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως η εικόνα που υπάρχει στην Αθήνα είναι ότι οι πιστωτές δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα πως το πολιτικό σκηνικό στην χώρα μας έχει αλλάξει δραματικά μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και αν υπάρχει διάθεση αποφυγής μιας ρήξης στην Ε.Ε. θα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις και να γίνουν παραχωρήσεις από τους δανειστές.
Στη συνέχεια γίνεται λόγος για το εφεδρικό σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο είναι ήδη στα σκαριά. «Θα κλείσουμε τις τράπεζες και θα τις εθνικοποιήσουμε και στη συνέχεια θα διαγράψουμε τις οφειλές μας και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε είναι να γίνουμε προτεκτοράτο της Ε.Ε.», τόνισε πηγή προσκείμενη στην ελληνική κυβέρνηση. «Δεν πιστεύουν ότι θα αποχωρήσουμε από την ευρωζώνη ή ότι ο λαός θα μας στηρίξει αλλά κάνουν λάθος και στους δύο υπολογισμούς τους», καταλήγει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έτσι ξεκινά ταινία τρόμου» τους έγραψαν στο TikTok
Από σήμερα σε ισχύ ο νέος νόμος
Τι υποστηρίζουν μέσω του δικηγόρου τους
Από τη σκοτεινή ύλη και την προέλευση της ζωής έως τη συνείδηση, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα άλυτα μαθηματικά προβλήματα που εξακολουθούν να αναζητούν απαντήσεις.
Η τοποθέτησή του προκάλεσε άμεση αντίδραση από το Ισραήλ και τον πρέσβη της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη
Η γραπτή δήλωση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Είναι η δεύτερη εκκένωση της περιοχής μέσα σε διάστημα 24 ωρών
Οι επικριτές της συμφωνίας με την Ουάσιγκτον κατηγορούν την πολιτική ηγεσία ότι εγκαταλείπει τις αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Πότε πρόκειται να τεθεί σε ισχύ
Εκτός ελέγχου περισσότερες από 200 πυρκαγιές - Στον «αέρα» ο τελικός του Μουντιάλ;
Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στη Γερμανία
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.