- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Έπειτα από 40 χρόνια η 85χρονη Νάνσι Πελόζι αποσύρεται στο τέλος της θητείας της το 2027
Υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων
«Αγάπησα πραγματικά που υπηρέτησα ως η φωνή σας στο Κογκρέσο», δήλωσε η 85χρονη Νάνσι Πελόζι
Η Δημοκρατική βουλευτής Νάνσι Πελόζι, μια εμβληματική προσωπικότητα στην αμερικανική πολιτική σκηνή τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποσυρθεί τον Ιανουάριο του 2027, στο τέλος της τρέχουσας θητείας της.
«Αγάπησα πραγματικά που υπηρέτησα ως η φωνή σας στο Κογκρέσο», δήλωσε η 85χρονη Νάνσι Πελόζι πρώην πρόεδρος της Βουλής, σφοδρή αντίπαλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους πολίτες του Σαν Φρανσίσκο, εκλογική περιφέρεια όπου εκλέγεται από το 1987, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η ανακοίνωσή της έρχεται δύο ημέρες αφότου οι ψηφοφόροι στην Καλιφόρνια ενέκριναν την Τρίτη με συντριπτική πλειοψηφία την «Πρόταση 50», μια προσπάθεια ανακατανομής των πολιτειακών περιφερειών που αποσκοπεί στην ανακατανομή πέντε εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων στους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του επόμενου έτους.
«Δεν θα επιδιώξω επανεκλογή στο Κογκρέσο. Με καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη, ανυπομονώ για το τελευταίο έτος της θητείας μου», δήλωσε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο X.
Η Πελόζι βρέθηκε στην πρώτη γραμμή μάχης για τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ορθώνοντας ανάστημα κατά του Ρεπουμπλικάνου Τραμπ, ο οποίος ήταν σε κόντρα μαζί της κατά την πρώτη προεδρική του θητεία από το 2017 έως το 2020.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.