- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κινδυνεύουμε, προειδοποιεί ο Ρούτε: «Ρωσικοί πύραυλοι μπορούν να χτυπήσουν Ρώμη, Λονδίνο, Άμστερνταμ»
«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με τον Πούτιν», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ
Οι προηγμένοι ρωσικοί πύραυλοι δεν μπορούν να αναχαιτιστούν από τα παραδοσιακά αντιπυραυλικά συστήματα της Ευρώπης
Καμπανάκι του κινδύνου για ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση από τη Ρωσία, κρούει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε μιλώντας στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό TG1.
«Είμαστε όλοι σε κίνδυνο. Οι πιο προηγμένοι ρωσικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να χτυπήσουν τη Ρώμη, το Άμστερνταμ ή το Λονδίνο με πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου» προειδοποίησε ο Μαρκ Ρούτε.
Μάλιστα, έσπευσε να επισημάνει πως οι προηγμένοι ρωσικοί πύραυλοι δεν μπορούν να αναχαιτιστούν από τα παραδοσιακά αντιπυραυλικά συστήματα της Ευρώπης.
«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με τον Πούτιν. Είναι ήδη ο κύριος αντίπαλός μας, η κύρια μακροπρόθεσμη απειλή, αλλά δεδομένης της αύξησης των στρατιωτικών του δυνατοτήτων, θα μπορούσε στην πραγματικότητα να αποτελέσει μια αξιόπιστη απειλή για το ΝΑΤΟ, όπως έχουν επισημάνει ορισμένοι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του», πρόσθεσε.
Για Ευρωπαϊκή υστερία κάνει λόγο ο Πούτιν
«Η άρχουσα ελίτ της Ευρώπης συνεχίζει να ισχυρίζεται με υστερία ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία είναι επικείμενος», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση της Διεθνούς Λέσχης Συζήτησης Valdai στο Σότσι.
«Αλλά η άρχουσα ελίτ μιας ενωμένης Ευρώπης συνεχίζει να υποδαυλίζει την υστερία. Προφανώς, ο πόλεμος με τους Ρώσους είναι πρακτικά προ των πυλών», αστειεύτηκε.
«Δυστυχώς, δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατό να τερματιστούν οι μάχες» στην Ουκρανία. Ωστόσο, η ευθύνη βαρύνει πρωτίστως την Ευρώπη, η οποία κλιμακώνει συνεχώς τη σύγκρουση», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο μαζί μας». Αυτή είναι η κατηγορία που επανέλαβε.
Ο Ρώσος πρόεδρος πιστεύει ότι η μετονομασία του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ σε «Υπουργείο Πολέμου» είναι μια επιθετική χειρονομία και ότι «ό,τι όνομα κι αν δώσεις σε ένα πλοίο, έτσι θα σαλπάρει».
Παράλληλα, δήλωσε ότι η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στην «πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες». Η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ καθοδηγείται από «τα συμφέροντα της χώρας» και αυτή είναι μια «ορθολογική» προσέγγιση, συνέχισε ο ηγέτης του Κρεμλίνου, τονίζοντας ότι η Ρωσία διατηρεί επίσης το δικαίωμα να καθοδηγείται από τα εθνικά της συμφέροντα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Ο Τραμπ ψήφισε με επιστολική ψήφο στις εκλογές της κομητείας Παλμ Μπιτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.