- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ήρθαν στα χέρια στη Γερουσία του Μεξικού
Με αφορμή την εμπλοκή των ΗΠΑ στον αγώνα κατά των καρτέλ
Ήρθαν στα χέρια στη Γερουσία του Μεξικού - Με αφορμή την εμπλοκή των ΗΠΑ στον αγώνα κατά των καρτέλ
Ένταση και επεισόδια εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στη Γερουσία του Μεξικού, όταν μέλη της συνεδρίασης ήρθαν στα χέρια με αφορμή τις κατηγορίες της δεξιάς αντιπολίτευσης για στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ εναντίον των μεξικανικών καρτέλ ναρκωτικών. Η αντιπαράθεση, που είχε ξεκινήσει εδώ και μέρες με σκληρές δηλώσεις εκατέρωθεν, κορυφώθηκε ανάμεσα στον πρόεδρο της Γερουσίας Χεράρδο Φερνάντες Νορόνια και τον γερουσιαστή του PRI Αλεχάντρο «Αλίτο» Μορένο.
Η σύγκρουση είχε ως αφετηρία τις καταγγελίες της Ουάσιγκτον εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο η κυβέρνηση Τραμπ είχε χαρακτηρίσει επικεφαλής διεθνούς καρτέλ. Ο Μορένο, υιοθετώντας αυτή τη θέση, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στη μεξικανική εισαγγελία κατηγορώντας τον Μαδούρο για σχέσεις με τα καρτέλ και εμπλέκοντας στελέχη του κυβερνώντος κόμματος MORENA. Ο Νορόνια απέρριψε τις κατηγορίες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σφοδρές αντεγκλήσεις.
Το επεισόδιο ξέφυγε από τον έλεγχο προς το τέλος της συνεδρίασης, όταν ο Μορένο πλησίασε τον πρόεδρο του σώματος έξαλλος επειδή δεν του είχε δοθεί ο λόγος. Οι δυο τους αντάλλαξαν σπρωξίματα, με τον γερουσιαστή να τον χτυπά στον σβέρκο και να ρίχνει στο πάτωμα φωτογράφο που επιχείρησε να παρέμβει. Η πλειοψηφία κατηγόρησε τα κόμματα PRI και PAN ότι επιδιώκουν αμερικανική στρατιωτική εμπλοκή στο Μεξικό, κατηγορίες που τα συντηρητικά κόμματα διέψευσαν.
Μετά το περιστατικό, οι δύο πολιτικοί αλληλοκατηγορήθηκαν μέσω των ΜΜΕ. Ο Νορόνια υποστήριξε ότι ο Μορένο τον έσπρωξε και τον απείλησε λέγοντάς του «θα σε λιανίσω, θα σε σκοτώσω», ενώ ο γερουσιαστής ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της Γερουσίας ήταν εκείνος που χειροδίκησε πρώτος. Ο Νορόνια ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή, προκειμένου να εισηγηθεί την αποπομπή του Μορένο και άλλων τριών μελών του PRI από το σώμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.