- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
WSJ για Γαλλία: Η προοπτική κατάρρευσης της κυβέρνησης αιφνιδίασε επενδυτές και ψηφοφόρους
Ανησυχία για τις επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή αγορά
Γαλλία: Η προοπτική κατάρρευσης της κυβέρνησης σαν «φύλλο φθινοπώρου» αιφνιδίασε επενδυτές και ψηφοφόρους, λέει η WSJ
Στην πολιτική αστάθεια που διαγράφεται στη Γαλλία, αναφέρθηκε σε άρθρο της η Wall Street Journal, εκφράζοντας ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην οικονομία της χώρας αλλά και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά.
Συγκεκριμένα, στο editorial της 27ης Αυγούστου, το αμερικανικό οικονομικό έντυπο επισημαίνει ότι οι επενδυτές «αιφνιδιάστηκαν από την προοπτική κατάρρευσης της κυβέρνησης, σαν φύλλο του φθινοπώρου», καθώς, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, «η Γαλλία εξακολουθεί να αδυνατεί να ελέγξει τον προϋπολογισμό του και την οικονομία του».
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ενδεχόμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές και μια νέα Εθνοσυνέλευση δεν θα ήταν απαραίτητα καθησυχαστικές για τις αγορές. Όπως σημειώνεται, «κανείς από τους πιθανούς νικητές – είτε πρόκειται για την άκρα Αριστερά είτε για τη Δεξιά – δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τη δημοσιονομική ισορροπία».
Το άρθρο ασκεί κριτική στις πολιτικές δυνάμεις της Γαλλίας, επισημαίνοντας ότι «κανένας δεν προτείνει ένα πειστικό σχέδιο για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, που αποτελεί το πιο σημαντικό ζητούμενο όχι μόνο για τη Γαλλία αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης».
Το συμπέρασμα του editorial είναι εξίσου απαισιόδοξο: «Όσο κανείς δεν αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη, οι επενδυτές μπορούν να περιμένουν ότι τα καψίματα στο στήθος θα συνεχιστούν. Όπως και οι ψηφοφόροι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Συμβούλιο της ΕΕ επέβαλε νέες κυρώσεις σε πρόσωπα και εταιρείες που στηρίζουν τη ρωσική αλυσίδα μεταφοράς πετρελαίου
Ξεπεράστηκε το περσινό σύνολο - Ανησυχητικός απολογισμός
Κοινό μήνυμα στήριξης στη διεύρυνση της ΕΕ, έμφαση στην ενέργεια, τις επενδύσεις και τη γεωπολιτική σταθερότητα μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου
Το μουσείο υποδέχεται καθημερινά περίπου 30.000 επισκέπτες
Πατέρας δύο παιδιών και ιδιοκτήτης καταστήματος φρούτων
Η οικογένεια της ακτιβίστριας καταγγέλλει άγρια χτυπήματα
Απαγόρευσε τη δραστηριότητά του εντός της χώρας
Πώς τα φιλοευρωπαϊκά memes και η νεανική διαδικτυακή προπαγάνδα αναδιαμορφώνουν τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η χρόνια μάχη του με τις εξαρτήσεις
Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το μαγευτικό θέαμα
Μια «πλούσια» χώρα με φτωχούς κατοίκους
Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών
Μέσα σε λίγα λεπτά, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
35 χρόνια μετά το τέλος της δικατορίας του Πινοσέτ
Ελεύθερος ο άνδρας που είχε προσαχθεί ως ύποπτος
Ο 50χρονος δράστης της επίθεσης στην παραλία
Τι οφείλουμε στη νέα γενιά
Η πρώτη γυναίκα «C» της MI6 για υβριδικό πόλεμο και παγκόσμια αστάθεια
Θρήνος στην Αυστραλία μετά την τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκή γιορτή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.