- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια από τα ίδια για τον Τραμπ: Δίνει ξανά δύο εβδομάδες διορία στον Πούτιν
Καμία πρόοδος στις συνομιλίες για την Ουκρανία
Ο Τραμπ δίνει ξανά δύο εβδομάδες διορία στον Πούτιν, χωρίς καμία ένδειξη προόδου στις συνομιλίες για την Ουκρανία
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι θα δώσει στον Βλαντίμιρ Πούτιν «δύο εβδομάδες» διορία, παρατείνοντας περαιτέρω την προθεσμία του για πιθανές συνέπειες κατά της Μόσχας, αφού προέτρεψε τον Ρώσο ηγέτη να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του με την ελπίδα να τερματιστεί ο πόλεμος.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του CNN σχετικά με το ενδεχόμενο να μην πράξει τίποτα αν ο Πούτιν δεν προσέλθει σε διάλογο, ο Τραμπ δήλωσε: «Θα δούμε. Θα δω ποιος φταίει».
Ο Τραμπ διευκρίνισε ότι αν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι, θα τους κατανοήσει, επιμένοντας πως γνωρίζει «ακριβώς τι κάνει». «Θα δούμε αν θα πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, θα είναι ενδιαφέρον. Και αν δεν γίνει, γιατί δεν έγινε; Γιατί τους είπα να γίνει» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι σε δύο εβδομάδες θα έχει λάβει τις αποφάσεις του. «Θα ξέρω προς ποια κατεύθυνση θα κινηθώ, σημειώνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα που θέτει αφορά τη βούληση του Πούτιν να συμβάλει στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Οι δηλώσεις του έγιναν ενώ η δυναμική για ειρηνευτικές συνομιλίες δείχνει να έχει παγώσει, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να δηλώνει ότι δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση των δύο ηγετών.
Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ είχε συναντηθεί με τον Πούτιν στην Αλάσκα, ενώ φιλοξένησε τον Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες στον Λευκό Οίκο. Στο πλαίσιο αυτό είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας διμερούς συνάντησης Μόσχας - Κιέβου, την οποία στη συνέχεια θα μπορούσε να ακολουθήσει τριμερής συνάντηση με τη δική του παρουσία.
«Ήθελα να έχουν συνάντηση οι δύο τους. Θα μπορούσα να είμαι κι εγώ εκεί, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα βγει τίποτα. Μου λένε “πρέπει να είσαι εκεί”. Ίσως έχουν δίκιο, ίσως όχι. Στο μεταξύ όμως, άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν», ανέφερε ο Τραμπ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις καταχρήσεις και την προεδρική χάρη που έλαβε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε ο γιος του Τζο Μπάιντεν
Η Αίγυπτος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενταχθεί στη συμφωνία μόλις επιλυθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, δήλωσε
Πρώτη προϋπόθεση τίθεται η πλήρης διακοπή κάθε απειλής προς το Ιράν
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο του Κοσόβου
Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του με ψήφους 50-49 - Kαθοριστική η ψήφος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπιλ Κάσιντι
Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση του 14χρονου
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο όταν του έδειξαν το βίντεο
Ελπίδες ότι ο νόμος θα φέρει πιο κοντά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν μια σειρά λαθών
Οι Ισπανοί πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς και το δείχνουν
Νωρίτερα φέτος διεξήχθη στη χώρα ένας πανεθνικός διαγωνισμός μαγειρέματος σκύλου
Μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και όταν περπατά, σέρνονται στο έδαφος
Περίπου 80 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση στη Θέουτα, αναφέρουν οι ισπανικές Αρχές
Το τελεσίγραφο της Ισπανίας
Μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.