Κοσμος

H Μελάνια Τραμπ απειλεί με αγωγή 1 δισ. δολαρίων τον γιο του Τζο Μπάιντεν - O λόγος

Η δήλωση του Χάντερ Μπάιντεν που προκάλεσε την αντίδραση της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Μελάνια Τραμπ απειλεί με αγωγή 1 δισ. δολαρίων τον γιο του Τζο Μπάιντεν - O λόγος
© EPA/BONNIE CASH

H Μελάνια Τραμπ απειλεί με αγωγή 1 δισ. δολαρίων τον γιο του Τζο Μπάιντεν - O λόγος

Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μελάνια Τραμπ, απειλεί με αγωγή άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων τον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, εξαιτίας ισχυρισμού ότι τη σύστησε στον σύζυγό της ο Τζέφρι Έπσταϊν.

Οι δικηγόροι της Μελάνια Τραμπ χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς «ψευδείς, συκοφαντικούς και δυσφημιστικούς», απαιτώντας άμεση ανάκληση και δημόσια συγγνώμη, διαφορετικά θα κινηθούν νομικά.

Ο Χάντερ Μπάιντεν προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον δημιουργό ντοκιμαντέρ Άντριου Κάλαχαν, υποστηρίζοντας ότι ανέκδοτα έγγραφα που σχετίζονται με τον Έπσταϊν θα μπορούσαν να εμπλέξουν και τον Ντόναλντ Τραμπ. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «ο Έπσταϊν σύστησε τη Μελάνια στον Τραμπ», επικαλούμενος κατά μέρος τον συγγραφέα Μάικλ Γουόλφ, γνωστό για την επικριτική του βιογραφία για τον Τραμπ. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός έχει ήδη διαψευστεί, και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Έπσταϊν μεσολάβησε στη γνωριμία του ζεύγους.

Το δημοσίευμα που αποτέλεσε τη βάση των δηλώσεων του Μπάιντεν είχε προηγουμένως αναρτηθεί στον ιστότοπο Daily Beast, αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκε μετά από νομική παρέμβαση των δικηγόρων της Μελάνια Τραμπ. Ο ιστότοπος δημοσίευσε και απολογητική σημείωση, παραδεχόμενος ότι το άρθρο περιείχε αμφιλεγόμενους χαρακτηρισμούς και ότι δημιουργήθηκε παρανόηση σχετικά με την εμπλοκή του Έπσταϊν. Η Πρώτη Κυρία δηλώνει ότι υπέστη «τεράστια οικονομική και ηθική ζημιά» εξαιτίας των αναφορών.

Η Μελάνια Τραμπ είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Harper’s Bazaar ότι γνώρισε τον Τραμπ το 1998, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Μελάνια αρχικά αρνήθηκε να του δώσει το τηλέφωνό της επειδή συνοδευόταν. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε τότε μόλις χωρίσει από τη δεύτερη σύζυγό του, Μάρλα Μέιπλς.

Πηγή: BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY