- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι νέοι δασμοί Τραμπ είναι σχεδόν οριστικοί, λέει ο Λευκός Οίκος
Οι νέοι εισαγωγικοί δασμοί θα εφαρμοσθούν για τις περισσότερες χώρες από τις 7 Αυγούστου
Οι νέοι δασμοί Τραμπ είναι σχεδόν οριστικοί, λέει ο Λευκός Οίκος
Οι νέοι δασμοί που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «σχεδόν οριστικοί» και δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγματεύσεων άμεσα, δήλωσε στο δίκτυο CBS ο εκπρόσωπος Εμπορίου του Λευκού Οίκου Τζέιμισον Γκριρ, που υπερασπίσθηκε τα εμπορικά μέτρα τα οποία εφαρμόσθηκαν από τον Αμερικανό πρόεδρο κατά της Βραζιλίας.
«Αυτοί οι τελωνειακοί δασμοί είναι σχεδόν οριστικοί», είπε, ενώ σε ερώτηση για πιθανές διαπραγματεύσεις για την μείωσή τους ο αξιωματούχος δήλωσε ότι πιθανότατα δεν πρόκειται να διεξαχθούν «κατά τις επόμενες ημέρες».
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Πέμπτη το προεδρικό διάταγμα που ορίζει το ποσοστό των νέων δασμών που θα επιβαρύνει τα προϊόντα δεκάδων χωρών που εισάγονται στις ΗΠΑ και κυμαίνονται από 10% έως 41%.
Τα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας θα επιβαρυνθούν με 15%, του Ηνωμένου Βασιλείου με 10%, της Ινδονησίας με 19%, το Βιετνάμ και της Ταϊβάν με 20%.
Για τις οκτώ οικονομίες με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει συμφωνία, ανάμεσά τους η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ιαπωνία, οι δασμοί έχουν «λίγο πολύ ορισθεί», δηλώνει από την πλευρά του ο Κέβιν Χάσετ, ο βασικός οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ στο δίκτυο NBC.
Για τον Ντόναλντ Τραμπ, οι δασμοί αποτελούν και μέσον πολιτικής πίεσης και ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Η Βραζιλία, για παράδειγμα, πρέπει να τιμωρηθεί για την δίωξη του ακροδεξιού συμμάχου του Τραμπ και πρώην προέδρου Χαΐρ Μπολσονάρο και απειλείται με την επιβολή δασμών ύψους 50%.
«Ο πρόεδρος διαπίστωσε στην Βραζιλία, όπως και σε άλλες χώρες, κακή χρήση του νόμου, κακή χρήση της δημοκρατίας», δήλωσε ο Τζέιμισον Γκριρ. «Είναι φυσιολογικό να χρησιμοποιούνται τα δασμολογικά εργαλεία για γεωπολιτικά θέματα (!)», πρόσθεσε.
Πάντως ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας που είναι επιφορτισμένος με την υπόθεση του Χαΐρ Μπολσονάρο δήλωσε ότι η δικαιοσύνη της Βραζιλίας δεν θα υποταχθεί στις απειλές της κυβέρνησης Τραμπ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.