- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οργή στην Ιταλία: Τάισαν λουκάνικα με καρφιά τον τετράποδο διασώστη - σκύλο Μπρούνο
Για μια «άθλια και δειλή πράξη» κάνει λόγο η Τζόρτζια Μελόνι
Ο θάνατος του σκύλου - διασώστη, Μπρούνο έχει προκαλέσει οργή σε όλη την Ιταλία
Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ένας σκύλος ανιχνευτής πέθανε αφού έφαγε λουκάνικα που είχαν μέσα τους καρφιά, με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι να κάνει λόγο για μια «άθλια και δειλή πράξη».
Ο άτυχος Μπρούνο ένας σκύλος - διασώστης, πέθανε από εσωτερική αιμορραγία σε κυνοκομείο στην πόλη Ταρανάντο, όπως γνωστοποίησε ο εκπαιδευτής του. Ο Αρκαντζέλο Καρέσα ανέφερε πως ο Μπρούνο είχε έναν οδυνηρό θάνατο - και προειδοποίησε τον ένοχο πως «ξέρω ποιος είσαι και θα το πληρώσεις».
Σε συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, σημείωσε πως ο Μπρούνο θα είναι πάντα ο ήρωάς του. «Αγωνίστηκες για όλη σου τη ζωή για να βοηθήσεις τον άνθρωπο και άνθρωπος σου το έκανε αυτό», πρόσθεσε.
Ο Μπρούνο είχε διασώσει εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων αγνοούμενα παιδιά και άτομα με Αλτσχάιμερ, ανέφεραν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Η Τζιόρτζια Μελόνι δημοσίευσε μια φωτογραφία της ίδιας να δίνει στον σκύλο ένα βραβείο, γράφοντας: «Μια συγκλονιστική είδηση. Μια άθλια, δειλή και απαράδεκτη πράξη. Σε ευχαριστώ για όσα έκανες Μπρούνο».
Una notizia che stringe il cuore. Un atto vile, codardo, inaccettabile.
— Giorgia Meloni (@GiorgiaMeloni) July 5, 2025
Grazie per tutto ciò che hai fatto, Bruno. pic.twitter.com/e5eSpPzQJ4
Ο Αρκαντζέλο Καρέσα είναι γνωστός εκπαιδευτής στη χώρα του και μαθαίνει στους σκύλους να ανιχνεύουν ναρκωτικά, ενώ είναι ενεργός και στην καταπολέμηση παράνομων δραστηριοτήτων, όπως οι κυνομαχίες.
Και όπως εκτιμά, δεν ήταν στόχος ο αγαπημένος του σκύλος αλλά ο ίδιος, αποκαλύπτοντας στην Il Messaggero πως έχει δεχτεί απειλές κατά της ζωής του, τις τελευταίες εβδομάδες.
«Θέλουν να κάνω στην άκρη. Αλλά εγώ δεν θα ενδώσω ποτέ. Πρόκειται για μια άθλια επίθεση, που έγινε για χρήματα και εκδίκηση», είπε.
Ο θάνατος του Μπρούνο έχει προκαλέσει οργή σε όλη τη χώρα, ενώ πρόσφατα στην Ιταλία τέθηκε σε ισχύ νέος νόμος που προβλέπει ποινή φυλάκισης έως 4 ετών και βαρύ πρόστιμο περίπου 60.000 ευρώ, σε περιπτώσεις όπου ένα ζώο θανατώνεται μετά από παρατεταμένη ταλαιπωρία ή κακοποίηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τριήμερη κατάπαυση πυρός δοκιμάζεται - Επιθέσεις με drones και θύματα εκατέρωθεν
Η Τεχεράνη καταγγέλλει παραβιάσεις της εκεχειρίας και εξετάζει ακόμη την αμερικανική πρόταση
Νέες επιδρομές του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Προειδοποιήσεις εκκένωσης και τραυματισμοί στρατιωτών
Νέα στοιχεία αμφισβητούν τη θεωρία ότι η μόλυνση προήλθε από χωματερή στην Ουσουάια
Ο ηγέτης του Tisza ανέλαβε την πρωθυπουργία , στροφή της Ουγγαρίας προς την Ευρώπη
Έντονος εμετός και διάρροια σε επιβάτες και πλήρωμα - Αυξημένα μέτρα απολύμανσης στο πλοίο
Στη σκιά του πολέμου και των φόβων για ουκρανικά πλήγματα η φετινή 9η Μαΐου στη Μόσχα
Η διαδρομή ανάμεσα στα χαλάσματα
Οι τύποι των ηγεσιών, o μεσσιανισμός, ο ναρκισσισμός και η δημαγωγία: μια συζήτηση της Σώτης Τριανταφύλλου με τον Τάκη Παππά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
Ανησυχητικές οι τελευταίες κινήσεις της Τεχεράνης
Τα νέα στοιχεία στην υπόθεση της Αϊσεγιούλ Ερασλάν
Μία στα 55 εκατομμύρια πιθανότητα να συμβεί ξανά
Πότε έχουν γίνει οι καταγραφές
Η αριστοκράτισσα που έγινε γαιοκτήμονας και επιχειρηματίας, και παντρεύτηκε μιαν άλλη γυναίκα — σχεδόν διακόσια χρόνια πριν
Η εκεχειρία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, θα διαρκέσει από το Σάββατο έως τη Δευτέρα
Οι έφηβοι υπέστησαν ελαφρά τραύματα και αναμένεται να πάρουν σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο
Παρέμβαση της Αθήνας στον ΟΗΕ - Καταδίκη της βίας των εποίκων και στήριξη της λύσης των δύο κρατών
Δημιούργησε ψεύτικο προφίλ μετά τον χωρισμό τους- Έστελνε άνδρες στο σπίτι της γυναίκας
«Παγώστε» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι
Η μητέρα της παρουσιάστριας αγνοείται από τις 31 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.