- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Δανία αλλάζει τη νομοθεσία για την προστασία από τα deepfakes
Ριζοσπαστική μεταρρύθμιση από τις Αρχές της χώρας
Η Δανία αλλάζει τη νομοθεσία για την προστασία από τα deepfakes - Ριζοσπαστική μεταρρύθμιση από τις Αρχές της χώρας
Η κυβέρνηση της Δανίας προχωρά στην αναμόρφωση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, ώστε να ενισχύσει την προστασία των πολιτών από deepfakes που παράγονται μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Ο στόχος είναι να κατοχυρωθεί νομικά το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στο σώμα, τη φωνή και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, τα οποία σήμερα μπορούν να αναπαραχθούν ψηφιακά χωρίς τη συγκατάθεσή του.
Η πρόταση θεωρείται η πρώτη του είδους της στην Ευρώπη και έχει ήδη εξασφαλίσει ευρεία πολιτική στήριξη. Το υπουργείο Πολιτισμού σκοπεύει να καταθέσει το σχέδιο νόμου προς δημόσια διαβούλευση πριν τη θερινή διακοπή του Κοινοβουλίου της Δανίας, με την τελική υποβολή του να προγραμματίζεται για το φθινόπωρο. Η νέα διάταξη ορίζει ως deepfake μια εξαιρετικά ρεαλιστική ψηφιακή αναπαράσταση ενός ατόμου, που περιλαμβάνει την εμφάνιση και τη φωνή του.
Ο υπουργός Πολιτισμού, Γιάκομπ Ένγκελ-Σμιντ, δήλωσε στην Guardian: «Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στο σώμα, στη φωνή και στα χαρακτηριστικά του. Αυτό δεν διασφαλίζεται επαρκώς από την ισχύουσα νομοθεσία». Πρόσθεσε επίσης: «Οι άνθρωποι μπορούν να περάσουν από ένα ‘ψηφιακό φωτοτυπικό μηχάνημα’ και να χρησιμοποιηθούν για κάθε είδους σκοπούς. Δεν είμαι διατεθειμένος να το δεχτώ αυτό».
Η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα να ζητούν την αφαίρεση deepfake περιεχομένου από πλατφόρμες, εφόσον αυτό δημοσιεύεται χωρίς συγκατάθεσή τους. Η προστασία θα επεκτείνεται και σε ψηφιακά αναπαραγόμενες καλλιτεχνικές ερμηνείες. Η παραβίαση της διάταξης ενδέχεται να οδηγεί σε αποζημίωση για τα θύματα. Η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η νέα νομοθεσία δεν θα επηρεάζει τις σατιρικές και παρωδιακές χρήσεις, οι οποίες θα παραμείνουν νόμιμες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχει φανατικό κοινό στον χώρο της μόδας
«Άξιζε τον κόπο» υποστήριξε στους αστυνομικούς
Γιατί άδειασαν οι αποθήκες και γιατί είναι πιο ευάλωτη η δυτική Ευρώπη
Η ανάρτηση στο Truth Social για το παρασκήνιο της συμφωνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.