- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σύγκρουση τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ εν μέσω πολέμου Ισραήλ - Ιράν
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέσωσαν συνολικά 24 ναυτικούς
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέσωσαν 24 άτομα έπειτα από σύγκρουση δύο τάνκερ κοντά στα στενά του Ορμούζ εν μέσω πολέμου Ισραήλ - Ιράν
Η ακτοφυλακή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε ότι απεγκλώβισε 24 άτομα από το πετρελαιοφόρο ADALYNN εν μέσω πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν μετά από σύγκρουση δύο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν, κοντά στα Στενά του Ορμούζ .
Η βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey είχε αναφέρει νωρίτερα ένα περιστατικό 22 ναυτικά μίλια ανατολικά του Khor Fakkan στα ΗΑΕ, διευκρινίζοντας πως η αιτία του περιστατικού δεν σχετίζεται με ζητήματα ασφαλείας. Πηγές της ναυτιλίας δήλωσαν στο Reuters ότι ένα πλοίο συγκρούστηκε με δύο άλλα σκάφη.
Η Εθνοφρουρά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανέφερε σε ανάρτησή της στο X ότι τα 24 μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Khor Fakkan στα ΗΑΕ χρησιμοποιώντας σκάφη έρευνας και διάσωσης. Δεν υπήρξε άμεση απάντηση σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό από το Υπουργείο Εξωτερικών των Εμιράτων ή τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Khor Fakkan νωρίς το πρωί της Τρίτης.
Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων στην περιοχή, μετά την κλιμακούμενη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν και τις ευρύτερες επιπτώσεις της.
Ειδικότερα, η σύγκρουση πλοίων κοντά στα Στενά του Ορμούζ, ένα κρίσιμο πέρασμα για την παγκόσμια προμήθεια πετρελαίου, λαμβάνει χώρα εν μέσω των ανταλλαγών επιθέσεων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ. Οι επιθέσεις αυτές ξεκίνησαν με ισραηλινά πλήγματα που στόχευαν στην αποτροπή της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων από το Ιράν. Σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα G7 εξέφρασε την υποστήριξή της στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το Ιράν ως πηγή περιφερειακής αστάθειας.
Η ομάδα των G7 κάλεσε επίσης σε αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης μιας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, και δήλωσε έτοιμη να διασφαλίσει τη σταθερότητα στις ενεργειακές αγορές. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε πρόωρα από τη σύνοδο κορυφής της G7 λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αρνούμενος ωστόσο ότι η αποχώρησή του σχετιζόταν με μια πιθανή εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.
Σημειώνεται πως περίπου το ένα πέμπτο της συνολικής παγκόσμιας κατανάλωσης πετρελαίου διέρχεται από τα Στενά του Ορμούζ. Μεταξύ των αρχών του 2022 και τον περασμένο μήνα, περίπου 17,8 έως 20,8 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου διακινούνταν καθημερινά μέσω των Στενών, σύμφωνα με στοιχεία της Vortexa.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.