- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Η Τεχεράνη θα καεί», απειλεί το Ισραήλ - Συνεχίζεται o κύκλος έντασης στη Μέση Ανατολή
Η Τεχεράνη εξετάζει σοβαρά το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
«Η Τεχεράνη θα καεί», απειλεί το Ισραήλ - Συνεχίζεται o κύκλος έντασης στη Μέση Ανατολή
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, προειδοποίησε τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ότι «η Τεχεράνη θα καεί» αν συνεχίσει να εκτοξεύει πυραύλους κατά Ισραηλινών αμάχων.
«Ο Ιρανός δικτάτορας κρατά ομήρους τους πολίτες του Ιράν, δημιουργώντας μια πραγματικότητα στην οποία αυτοί, και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Τεχεράνης, θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για τη κατάφωρη ζημιά που προκάλεσε στους πολίτες του Ισραήλ.
Αν ο Χαμενεΐ συνεχίσει να εκτοξεύει πυραύλους στο ισραηλινό μέτωπο, η Τεχεράνη θα καεί», δήλωσε ο Κατζ σε ανακοίνωσή του.
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr ανέφερε το πρωί του Σαββάτου ένα ισραηλινό χτύπημα κοντά στο διυλιστήριο της βορειοδυτικής πόλης Ταμπρίζ. Ο στόχος δηλαδή φαίνεται να είναι οι ενεργειακές υποδομές του Ιράν αλλά και στρατιωτικές βάσεις στις δυτικές επαρχίες Λορεστάν, Χαμεντάν και Κερμανσάχ.
200 βαλλιστικοί πύραλοι εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από το Ιράν
Θύματα και εκτεταμένες καταστροφές προκάλεσαν οι ιρανικές επιθέσεις στα κεντρικά της χώρας, στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και στον Βορρά. Ιδιαίτερα οι πόλεις Ραμάτ Γκαν και Ρισόν Λετσιόν κοντά στο Τελ Αβίβ, φαίνεται πως υπέστησαν και τις μεγαλύτερες καταστροφές. Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού, 200 βαλλιστικοί πύραλοι εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από το Ιράν. Οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα. Περίπου το 25% των πυραύλων – δηλαδή περίπου 50 όπως τονίζουν οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί – δεν αναχαιτίστηκαν, έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές. Όμως ένας μικρός αριθμός πυραύλων πέρασε σε κατοικημένες περιοχές.
Η Τεχεράνη εξετάζει σοβαρά το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Το κλείσιμο των στρατηγικής σημασίας Στενών του Ορμούζ εξετάζεται σοβαρά από την Τεχεράνη μετέδωσε η ηλεκτρονική ειδησεογραφική πλατφόρμα IRINN στο Ιράν, επικαλούμενη δηλώσεις του Ισμαΐλ Κοσαρί, που είναι μέλος της επιτροπής Ασφαλείας και Άμυνας του ιρανικού κοινοβουλίου.
Τα Στενά του Ορμούζ που βρίσκονται μεταξύ του Ομάν και του Ιράν, είναι η πιο σημαντική θαλάσσια δίοδος παγκοσμίως, για τη ναυτιλιακή μεταφορά του πετρελαίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χιλιάδες βίντεο με γυναίκες χωρίς τη συγκατάθεσή τους
Από 100 ευρώ και πάνω η βόλτα
Σε τροχιά εξέγερσης τα σχολεία - ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Bρίσκεται πλέον στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης με φόντο την κληρονομιά
Οι Φιλελεύθεροι ζητούν στοιχεία για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους ιδιοκτήτες της ομάδας
Συναγερμός μετά τον εντοπισμό ύποπτου μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη Λευκορωσία
Νοσηλεύεται στο Τενεσί - Παγώνουν οι εκτελέσεις και ξεκινά έρευνα
Πολιτικοί τριγμοί για την κυβέρνηση Σάντσεθ - Στους δρόμους οι ενοικιαστές
Απολύθηκε ένας από τους 7 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό
Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλιμακώνει τις επιθέσεις σε όλη τη χώρα
Τι σημαίνει για τις τιμές
Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 18 Δεκεμβρίου
Ενόψει των εκλογών της 27ης Οκτωβρίου
Η Ένωση Ενοικιαστών δηλώνει ότι θα προχωρήσει κανονικά στις μαζικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου
Η Σιμπέλ Σαβέλα επρόκειτο το βράδυ της Τρίτης να παραδώσει τη μικρή Βίβιαν στον πρώην σύζυγό της
Αξιωματούχος χαρακτήρισε τα τηλεοπτικά δίκτυα «επιδεικτικά και ανέντιμα»
Δακρυγόνα στο Στρασβούργο, πυροτεχνήματα κατά αστυνομικών στη Μασσαλία και πυρπολημένοι κάδοι στη Ρεν
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν στους κινδύνους που εγκυμονεί η νέα τεχνολογία
Πώς πείστηκε η Jane Doe να τους καταγγείλει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.