Σικάγο: Είχε το λιγότερο βίαιο τριήμερο της Ημέρας Μνήμης εδώ και τουλάχιστον 16 χρόνια
Το πιο βίαιο τριήμερο Ημέρας Μνήμης εκείνης της περιόδου ήταν το 2016
Σικάγο: Είχε το λιγότερο βίαιο τριήμερο της Ημέρας Μνήμης εδώ και τουλάχιστον 16 χρόνια
Η Ζελίσα ΜακΚάλομ ζει σε ένα τετράγωνο στη Δυτική Πλευρά του Σικάγο, όπου ένα κορίτσι 16 ετών ήταν ανάμεσα στα πέντε άτομα που τραυματίστηκαν σοβαρά σε ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Ημέρας Μνήμης το 2022.
Όμως φέτος, με τέσσερις άνδρες να έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 21 άλλα άτομα να έχουν τραυματιστεί σε πυροβολισμούς σε όλη την πόλη, το Σικάγο είδε το λιγότερο βίαιο τριήμερο της Ημέρας Μνήμης εδώ και τουλάχιστον 16 χρόνια.
Η μείωση της βίαιης εγκληματικότητας στην πόλη ήταν ενθαρρυντική, είπε η ΜακΚάλομ.
Τα στοιχεία από τις 5 μ.μ. της Παρασκευής έως τις 5 π.μ. της Τρίτης δείχνουν ότι τα επίπεδα βίας μειώθηκαν δραματικά σε σύγκριση με τα τρία προηγούμενα χρόνια, όταν μεταξύ εννέα και δώδεκα άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους από πυροβολισμούς και 40 με 50 είχαν τραυματιστεί, σύμφωνα με τα δεδομένα της πόλης.
«Η πόλη μας βελτιώνεται», δήλωσε η 38χρονη ΜακΚάλομ. Δεν σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο τετράγωνό της το σαββατοκύριακο. «Γιορτάζουμε τις καλές μέρες».
Άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν επίσης σε μαχαιρώματα κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την αστυνομία του Σικάγο.
Αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης μείωσης της βίαιης εγκληματικότητας σε όλη την πόλη, καθώς το προηγούμενο έτος ήταν το πρώτο από το 2019 με λιγότερους από 600 φόνους, ενώ και η σχεδόν τριετής αύξηση στις ληστείες σταμάτησε το περασμένο καλοκαίρι.
Αλλά η φετινή μείωση ήταν ακόμη πιο ιστορική. Σύμφωνα με ανάλυση των πυροβολισμών από το 2010 και μετά, που έγινε από την εφημερίδα Chicago Sun-Times και τον ραδιοφωνικό σταθμό WBEZ, το περασμένο σαββατοκύριακο είχε τον χαμηλότερο αριθμό συνολικών θυμάτων από πυροβολισμούς. Το πιο βίαιο τριήμερο Ημέρας Μνήμης εκείνης της περιόδου ήταν το 2016, όταν 59 άτομα τραυματίστηκαν και επτά σκοτώθηκαν από πυρά.
Οι πυροβολισμοί μειώθηκαν αλλά έπειτα αυξήθηκαν ξανά στην αρχή της πανδημίας το 2020. Έντεκα άτομα σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν το τριήμερο της Ημέρας Μνήμης εκείνου του έτους, όταν η τότε δήμαρχος Λόρι Λάιτφουτ χαρακτήρισε τη βία ως «λουτρό αίματος» και «αποτυχία» της ηγεσίας της αστυνομίας του Σικάγο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Ιρανού βιρτουόζου
Πάνω από 10.000 οι συλλήψεις - Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
«Όχι στην τρομοκρατική Ισλαμική Δημοκρατία», φώναζαν υποστηρικτές του Παχλεβί
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στις απειλές Τραμπ
Στο ναδίρ οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Αβάνας
Διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες συνεχίζουν να δημοσιεύουν δηλώσεις κατά της ICE στο διαδίκτυο
Το μυώδες σώμα κερδίζει δημοτικότητα για πολλές γυναίκες στην εποχή του Ozempic
Τι αναφέρει η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA
Στους 466 οι νεκροί διαδηλωτές
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Κούβα έχει το απόλυτο δικαίωμα να εισάγει καύσιμα από όπου θέλει
Παραιτείται από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης η σύζυγος Χριστοδουλίδη
«Δεν θα υπάρξει άλλο πετρέλαιο ή χρήματα που θα πηγαίνουν στην Κούβα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν
Γιατί δεν ζητά συγγνώμη για τη διατήρηση της φιλίας τους μετά την πρώτη καταδίκη;
Τι είπε για τα βεγγαλικά στα ποτά
Οι ιρανικές αρχές κατηγορούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές
Θα μπορούσε ο στρατός να αναλάβει την εξουσία;
Πώς συνέβη η τραγωδία
Έρευνα για το κίνητρο του φρικτού εγκλήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.