- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε η Βιρτζίνια Τζιουφρέ - Κατήγορος του πρίγκιπα Άντριου και του Τζέφρι Επστάιν
Αυτοκτόνησε σε ηλικία 41 ετών - Ο αγώνας της κατά της σεξουαλικής κακοποίησης
Πέθανε η Βιρτζίνια Τζιουφρέ σε ηλικία 41 ετών - Κατήγορος του Πρίγκιπα Άντριου και του Τζέφρι Επστάιν για σεξουαλική κακοποίηση
Η Βιρτζίνια Τζιουφρέ, η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου και τον Τζέφρι Επστάιν για σεξουαλική κακοποίηση, πέθανε από αυτοκτονία σε ηλικία 41 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της.
Η Βιρτζίνια Τζιουφρέ υπήρξε μία από τις πλέον εμβληματικές φωνές εναντίον των καταδικασμένων για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επστάιν και Γκιλέιν Μάξγουελ, την πρώην σύντροφό του.
Είχε καταγγείλει πως την είχαν θυματοποιήσει και την είχαν οδηγήσει στον Δούκα της Υόρκης όταν ήταν 17 ετών – ισχυρισμό που ο πρίγκιπας Άντριου έχει αρνηθεί κατηγορηματικά.
Βιρτζίνια Τζιουφρέ: Αποκαλύψεις και αγώνας κατά της σεξουαλικής κακοποίησης
Η οικογένειά της δήλωσε την Παρασκευή ότι υπήρξε «αμείλικτη μαχήτρια κατά της σεξουαλικής κακοποίησης», αλλά το «βάρος της κακοποίησης... έγινε αβάσταχτο».
«Έχασε τη ζωή της από αυτοκτονία, μετά από μια ζωή γεμάτη σεξουαλική κακοποίηση και trafficking», ανέφερε η ανακοίνωση.
Η δήλωση περιέγραψε τη μητέρα τριών παιδιών ως «το φως που σήκωσε ψηλά τόσες πολλές επιζήσασες» και ανέφερε πως πέθανε την Παρασκευή στο αγρόκτημά της στη Δυτική Αυστραλία.
Η αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας ανέφερε ότι κλήθηκε σε κατοικία στην περιοχή Νιργκάμπι το βράδυ της Παρασκευής, όπου η Τζιουφρέ βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.
Θλίψη για τον θάνατο της Βιρτζίνια Τζιουφρέ: Αυτοκτονία μετά από χρόνια κακοποίησης
Η Τζιουφρέ, γεννημένη στις ΗΠΑ, ζούσε με τα παιδιά και τον σύζυγό της Ρόμπερτ στα προάστια του Βόρειου Περθ, αν και πρόσφατες πληροφορίες ανέφεραν πως είχαν χωρίσει έπειτα από 22 χρόνια γάμου.
Πριν τρεις εβδομάδες, είχε αναρτήσει στο Instagram ότι είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο, γεγονός που η οικογένειά της ανέφερε ότι δεν σκόπευε να δημοσιοποιήσει. Η τοπική αστυνομία αργότερα αμφισβήτησε τη σοβαρότητα του ατυχήματος.
Αφού δημοσιοποίησε τις καταγγελίες της, η Τζιουφρέ έγινε εξέχουσα ακτιβίστρια και συνδέθηκε στενά με το κίνημα Me Too.
Είχε ισχυριστεί ότι η Μάξγουελ την γνώρισε στον Επστάιν το 2000 και ότι ακολούθησαν χρόνια κακοποίησης από τον ίδιο και συνεργάτες του.
Ο Επστάιν αυτοκτόνησε το 2019 ενώ βρισκόταν υπό κράτηση για κατηγορίες sex trafficking. Είχε προηγουμένως καταδικαστεί το 2008 για σωματεμπορία ανηλίκου.
Η Μάξγουελ καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση για τη συμμετοχή της στο δίκτυο trafficking του Επστάιν.
Ο Πρίγκιπας Άντριου, που έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, προχώρησε το 2022 σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Τζιουφρέ. Ο συμβιβασμός περιλάμβανε δήλωση μεταμέλειας για τη σχέση του με τον Επστάιν, χωρίς όμως παραδοχή ενοχής ή απολογία.
(Με πληροφορίες του BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.