- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Live εικόνα από το Βατικανό: Ποιοι ηγέτες θα παραστούν στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Ηλεκτρονικά συστήματα απώθησης drones, μαχητικά αεροσκάφη και μονάδες της Αντιτρομοκρατικής, έχουν αναλάβει την τήρηση της ασφάλειας


Live εικόνα από το Βατικανό: Ποιοι ηγέτες θα παραστούν στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Πάπα Φραγκίσκου ενόψει και της κηδείας του.
Η Ρώμη και το Βατικανό ενίσχυσαν την ασφάλεια στην περιοχή για να υποδεχθούν το τεράστιο πλήθος ανθρώπων που αναμένεται αυτό το Σαββατοκύριακο - καθώς και δεκάδες αρχηγούς κρατών και μονάρχες. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πιστών, που αποτίουν τον τελευταίο φόρο τιμής στον Ποντίφικα, έχει διατεθεί ειδικός εξοπλισμός στους Στρατιωτικούς που περιπολούν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Συγκεκριμένα, οι Στρατιωτικοί έχουν εξοπλιστεί με όπλα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), προκειμένου να τα απωθήσουν σε περίπτωση που αυτά αποφάσιζαν να επιτεθούν, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο τις εκδηλώσεις μνήμης.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, υπάρχουν συνεχείς περιπολίες μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τη Ρώμη, καθώς έχει κηρυχθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, ενώ ειδικές μονάδες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ανέλαβαν την τήρηση της ασφάλειας σε όλο το Βατικανό.
Τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη αναμένεται να παραστούν στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου αύριο, Σάββατο 26 Απριλίου.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται ήδη στο Βατικανό τις τελευταίες ημέρες για να αποτίσουν τα σέβη τους στον αείμνηστο Ποντίφικα, ενώ το ευρύ κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου από τις 07:00 έως τις 19:00 σήμερα, την Παρασκευή.
Δείτε Live εικόνα:

Ποιοι θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, η πρόβλεψη της ιταλικής κυβέρνησης είναι ότι πρόκειται να φτάσουν στην Αιώνια Πόλη περίπου 170 ξένες αντιπροσωπείες, ενώ θα παραστούν και ηγέτες κρατών, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
«Η Μελάνια και εγώ θα πάμε στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου, στη Ρώμη» ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. «Θα είμαστε στην κηδεία του πάπα, όπως πρέπει», δήλωσε με τη σειρά του ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.
Υπενθυμίζεται ότι την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αναλυτικά οι ηγέτες που θα βρεθούν στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου:
- ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Γουίλιαμ εκ μέρους του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας, Καρόλου
- ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Μελάνια
- η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ
- ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
- ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν
- η πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι
- ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
- ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντε Σίλβα
- ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε, συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Λετίθια
- ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη
- ο Βέλγος πρωθυπουργός, Μπαρτ ντε Βέβερ
- ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, και ο απερχόμενος Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς
- ο πρόεδρος της Λετονίας, Έντγκαρς Ρίνκεβιτς
- ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα
- η πρόεδρος της Ελβετίας, Καρέν Κέλερ – Σούτερ
- ο πρόεδρος του Ανατολικού Τιμόρ, Ζοζέ Ράμος Όρτα
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν θα δώσει το «παρών» στην κηδεία του Πάπα. Έτσι, θα αποφευχθεί μια συνάντηση του Πούτιν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί στο Βατικανό.
Πού θα ταφεί ο Πάπας
Η τελευταία επιθυμία του Πάπα ήταν να ταφεί στη Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζιόρε της Ρώμης και όχι στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, εντός του Βατικανού.Μια λιτή επιγραφή στο μνήμα θα γράφει απλώς «Franciscus».
Η Σάντα Μαρία Ματζόρε απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από το Βατικανό. Η συγκεκριμένη εκκλησία ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον Φραγκίσκο λόγω της αφοσίωσής του στην Παναγία. Συνήθιζε να προσεύχεται εκεί πριν και μετά από κάθε του ταξίδι στο εξωτερικό.
Διαβάστε ακόμη>>> Anulus piscatoris: Ο λόγος που καταστρέφεται το δαχτυλίδι του Πάπα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ρώσος πρόεδρος δηλώνει ότι η Μόσχα μπορεί να οδηγήσει τη σύγκρουση σε «λογικό τέλος»
Η νέα εμφάνιση της συζύγου του Κάνιε Γουέστ προκαλεί και πάλι συγκρίσεις με την πρώην του
Σκηνές πανικού, στα περίχωρα του Τελ Αβίβ
Σπαταλά εκατομμύρια, απομακρύνει φίλους από κοντά του
Ποιον χρήζει υποψήφιο για τη θέση του στη Berkshire Hathaway
Η αστυνομία συνέλαβε τον νεαρό στην Κατερίνη
Καταδικάζει το ΥΠΕΞ την «παράνομη μετάβαση» του στα Κατεχόμενα
133 καρδινάλιοι θα πάρουν μέρος στο κονκλάβιο
Στα Κατεχόμενα της Κύπρου έφτασε ο πρόεδρος της Τουρκίας
Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγορεί τον πρόεδρο της Ουκρανίας για απειλές εναντίον της Ρωσίας ενόψει των εορτασμών της 9ης Μαΐου
Χάνει την έδρα του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης
Ο Ουκρανός πρόεδρος χαρακτήρισε την συνάντησή τους αυτή ως την καλύτερη που είχαν μέχρι σήμερα
Σοβαρές επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία - Πλήττονται καταναλωτές και επιχειρήσεις
Εσωτερικοί κήποι, ιαματικά λουτρά και εκθέσεις τέχνης - Ποιος δε θα ήθελε να παραμείνει εκεί για ώρες;
Τι αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post
Το πάρκο είναι γνωστό για τον εντυπωσιακό αριθμό των θερμών πηγών και των γκέιζερ που διαθέτει
Μέχρι στιγμής πάντως, ο 25χρονος παραμένει άφαντος
Ο Χάρι είχε δηλώσει ότι το παλάτι τον «θυσίασε» για να προστατεύσει άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.