- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Πούτιν δηλώνει για πρώτη φορά ανοιχτός σε «διμερείς συνομιλίες» με το Κίεβο
Νέα συνάντηση Ουκρανών, Ευρωπαίων και ΗΠΑ στο Λονδίνο την Τετάρτη
Ο Πούτιν δηλώνει για πρώτη φορά ανοιχτός σε «διμερείς συνομιλίες» με το Κίεβο - Νέα συνάντηση Ουκρανών, Ευρωπαίων και ΗΠΑ στο Λονδίνο την Τετάρτη
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Ουκρανοί εκπρόσωποι θα βρίσκονται την Τετάρτη στο Λονδίνο για συνομιλίες με στόχο την επίτευξη μιας «άνευ όρων κατάπαυσης του πυρός» και στη συνέχεια μιας «πραγματικής και βιώσιμης ειρήνης» με τη Ρωσία.
«Από την Τετάρτη, οι εκπρόσωποί μας θα είναι στο Λονδίνο. Η Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να προχωρήσουν προς τα εμπρός όσο πιο εποικοδομητικά γίνεται» ανέφερε σε ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.
Λίγο νωρίτερα, το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία ενδέχεται να συναντηθεί με τους Ουκρανούς και τους Ευρωπαίους την Τετάρτη για να συζητήσουν το «ειρηνευτικό σχέδιο».
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, υπό πίεση από την Ουάσινγκτον και προκειμένου να εμφανιστεί πρόθυμος για ειρήνευση με την Ουκρανία, πρότεινε σήμερα διμερείς συνομιλίες με το Κίεβο, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια. Είπε επίσης ότι είναι ανοιχτός σε περισσότερες «εκεχειρίες» μετά τη μονοήμερη πασχαλινή.
Ο Πούτιν είπε ότι οι συγκρούσεις ξανάρχισαν αφού έληξε η εκεχειρία των 30 ωρών. Μιλώντας σε έναν δημοσιογράφο της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης, είπε ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε ειρηνευτική πρωτοβουλία και αναμένει το ίδιο και από το Κίεβο. «Ανέκαθεν τηρούσαμε θετική στάση ως προς μια εκεχειρία και για αυτό προχωρήσαμε σε αυτήν την πρωτοβουλία, ιδίως επειδή μιλάμε για τις ημέρες του Πάσχα», είπε.
Όταν ρωτήθηκε για την πρόταση του Ζελένσκι για κατάπαυση του πυρός 30 ημερών στους μη στρατιωτικούς στόχους, απάντησε: «Είναι ένα θέμα που θέλει προσεκτική μελέτη, ίσως ακόμη και διμερώς. Δεν το αποκλείουμε».
Ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι ο Πούτιν αναφερόταν στην πιθανότητα απευθείας συνομιλιών με την Ουκρανία. Οι δύο χώρες δεν έχουν συνομιλήσει απευθείας μετά την αποτυχημένη ειρηνευτική προσπάθεια, τους πρώτους μήνες του πολέμου. «Όταν ο πρόεδρος είπε ότι ήταν πιθανό να συζητηθεί το θέμα της παύσης του πυρός σε μη στρατιωτικούς στόχους, ακόμη και διμερώς, είχε κατά νου διαπραγματεύσεις και συνομιλίες με την ουκρανική πλευρά», είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια απάντηση από το Κίεβο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σκέψη δημιουργίας ενός διεθνούς «άξονα λογικής» αποκτά χαρακτήρα επείγοντος λαμβάνοντας υπόψη το αδιέξοδο Τραμπ στο Ιράν
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.