Η Κίνα προτρέπει τις ΗΠΑ να «ακυρώσουν πλήρως» τους δασμούς
Συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου


Η Κίνα προτρέπει τις ΗΠΑ να «ακυρώσουν πλήρως» τους δασμούς - Συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου
Κινέζοι αξιωματούχοι καλούν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να «ακυρώσει πλήρως» τους λεγόμενους αμοιβαίους δασμούς του, καθώς συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Αυτή την εβδομάδα, ο Τραμπ ανακοίνωσε μια παύση 90 ημερών για μια σειρά παγκόσμιων δασμών που είχε σχεδιάσει, αλλά αύξησε τις εισφορές στις κινεζικές εισαγωγές στο 145%.
«Προτρέπουμε τις ΗΠΑ να κάνουν ένα μεγάλο βήμα για να διορθώσουν τα λάθη τους, να ακυρώσουν εντελώς τη λανθασμένη πρακτική των «αμοιβαίων δασμών» και να επιστρέψουν στον σωστό δρόμο του αμοιβαίου σεβασμού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.
Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου χαρακτήρισε τις εξαιρέσεις «μικρό βήμα» από τις ΗΠΑ και είπε ότι το Πεκίνο «αξιολογεί τον αντίκτυπο» της κίνησης.
Οι τεχνολογικές εξαιρέσεις του Τραμπ - που περιλαμβάνουν smartphone, υπολογιστές και ημιαγωγούς - πρόσφεραν ελπίδα σε τεχνολογικούς γίγαντες και καταναλωτές που ανησυχούσαν ότι η τιμή των gadget θα εκτοξευόταν στα ύψη ως αποτέλεσμα των δασμών.
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα σχέδιο για αυτό», είπε.
Ο Τραμπ επέβαλε δασμούς ύψους 54% στις εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα στις αρχές Απριλίου, προτού κλιμακωθεί στο σημερινό ποσοστό 145%.
Στους δικούς της δασμούς, η Κίνα επέβαλε εισφορές 34% στα αμερικανικά προϊόντα, προτού τους αυξήσει στο 84% και στη συνέχεια στο 125%, που τέθηκαν σε ισχύ το Σάββατο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τη μακρά περίοδο Μέρκελ, η χώρα ετοιμάζεται ξανά για τον επόμενο Χριστιανοδημοκράτη καγκελάριο
Ενώ συνεχίζονται οι απελάσεις προς τις χώρες της κεντρικής Αμερικής
H υψηλότερη διάκριση στον αμερικανικό δημοσιογραφικό χώρo
Το κορίτσι είχε για μόλις εννέα ημέρες έντονα συμπτώματα
Ο Ερντογάν προσκάλεσε τον Τραμπ να επισκεφθεί την Τουρκία
Μουσική αποχαιρετισμού με νόημα και σπάνια επίδειξη συναισθήματος από τον απελθόντα καγκελάριο
Η βόλτα του Ελληνοαμερικανού μουσικού στο Σόχο αποδείχθηκε μοιραία
Το ναυάγιο τον περασμένο Αύγουστο κόστισε τη ζωή σε 7 άτομα
«Θα πρέπει να εξετάσουμε τα χειρότερα σενάρια», δηλώνει ο χολιγουντιανός σταρ
Mε φόντο την εκλογή του επόμενου πάπα
Η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή του νέου πάπα είναι των δυο τρίτων, δηλαδή 89 ψήφων
Αντιμέτωπος ακόμα και με 15 χρόνια κάθειρξης
Στο στόχαστρο της έρευνας ο δήμαρχος του Τεουτσιτλάν - Τι υποστηρίζουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Στο «κόκκινο» η ένταση με την Ινδία
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Αναστάτωση στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της χώρας
Η Εναλλακτική για την Γερμανία είχε ζητήσει την διόρθωση της ταξινόμησής της
Ο Ιταλός δημοσιογράφος θεωρείται σύμβολο του αγώνα κατά της Ντράνγκετα, έγινε γνωστός με το βιβλίο του «Γόμορρα»
Η σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων της Σάιλοου Χέντριξ είχε αρχικά στόχο τα 50.000 δολάρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.