- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκνευρισμένος ο Τραμπ με τον Πούτιν: Οι Ρώσοι «βομβαρδίζουν σαν παλαβοί»
Τι διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Εκνευρισμένος ο Τραμπ με τον Πούτιν: Οι Ρώσοι «βομβαρδίζουν σαν παλαβοί» - Τι διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε δημόσια χθες Δευτέρα τη «δυσαρέσκειά του» για τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, την ώρα που η κυβέρνησή του προσπαθεί να εξασφαλίσει μέσω διαπραγματεύσεων με τις αντιμαχόμενες πλευρές τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.
«Δεν είμαι ικανοποιημένος με αυτό που γίνεται με τους βομβαρδισμούς, διότι βομβαρδίζουν σαν παλαβοί αυτή τη στιγμή», πέταξε ο Τραμπ απευθυνόμενος στον Τύπο αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς υποδεχόταν στον Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Είχαμε συναντήσεις με τη Ρωσία, είχαμε συναντήσεις με την Ουκρανία και οι θέσεις έμοιαζαν να προσεγγίζουν λιγάκι, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος με όλους αυτούς τους βομβαρδισμούς της περασμένης εβδομάδας», επέμεινε.
Ο Τραμπ, που διαβεβαίωνε ότι θα επέλυε τη σύρραξη στην Ουκρανία «μέσα σε 24 ώρες» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, επιδόθηκε σε θεαματική επαναπροσέγγιση με τη Μόσχα αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου. Όμως η εκεχειρία που προσπάθησε να εξασφαλίσει δεν μοιάζει να στεριώνει.
Υπό αμερικανική πίεση, το Κίεβο αποδέχτηκε στα μέσα Μαρτίου να σταματήσουν άνευ όρων οι εχθροπραξίες για 30 ημέρες. Η Ρωσία απέρριψε την ιδέα, αντ’ αυτού δέχτηκε πιο περιορισμένη εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα και να ανασταλούν τα πλήγματα εναντίον ενεργειακών υποδομών. Αλλά η εφαρμογή αυτής της εκεχειρίας μοιάζει αβέβαιη.
Ο Τραμπ εκφράζει έκτοτε την ανυπομονησία και τη δυσαρέσκειά του για τη βραδύτητα της διαπραγμάτευσης. Δήλωσε «εκνευρισμένος» και «έξαλλος» με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πρότεινε να αναλάβει «μεταβατική κυβέρνηση» στην Ουκρανία, που θα συνεπαγόταν την αποχώρηση από την εξουσία του ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Τις τελευταίες ημέρες το Κίεβο καταγγέλλει τον πολλαπλασιασμό των ρωσικών βομβαρδισμών, ειδικά μετά το πυραυλικό πλήγμα που έπληξε τη γενέτειρα του ουκρανού προέδρου, την Κρεβί Ρι (κεντρική Ουκρανία), σκοτώνοντας 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους 9 παιδιά, σύμφωνα με τις αρχές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.