- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισλανδία: Έκρηξη ηφαιστειακού μάγματος κοντά στο Ρέικιαβικ - Ανησυχία στις Αρχές της χώρας
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στην Ισλανδία, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη νέα έκρηξη ηφαιστειακού μάγματος στα νότια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας. Το φαινόμενο αποτελεί μέρος μιας συνεχόμενης ακολουθίας ηφαιστειακής δραστηριότητας που απασχολεί έντονα τις επιστημονικές και κρατικές αρχές.
Reykjavik, Iceland with a volcano erupting behind itpic.twitter.com/oU89DvdkIq
— Massimo (@Rainmaker1973) March 31, 2025
Ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε εκ νέου στις 28 Μαρτίου, όταν παρατηρήθηκε έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή Grindavík. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του Μετεωρολογικού Γραφείου της Ισλανδίας, δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί με ακρίβεια ο χρόνος εκδήλωσης μιας έκρηξης, καθώς αυτή μπορεί να συμβεί μέσα σε ώρες ή ακόμα και σε λίγες ημέρες. Η πιο πρόσφατη ηφαιστειακή έκρηξη – η έβδομη στη σειρά – είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2024.
Η χερσόνησος Reykjanes, όπου καταγράφεται η δραστηριότητα, παρέμενε ανενεργή ηφαιστειακά για περίπου 800 χρόνια μέχρι την αφύπνιση ενός ρήγματος το 2021. Σοβαρές ανησυχίες προκαλεί η εγγύτητα των εκρήξεων σε κρίσιμες υποδομές, όπως ο γεωθερμικός σταθμός Svartsengi που καλύπτει τις ανάγκες σε ενέργεια και νερό περίπου 30.000 κατοίκων. Παράλληλα, ο τουρισμός – βασικός πυλώνας της οικονομίας της Ισλανδίας – έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις συνεχιζόμενες φυσικές αναταράξεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.