Κοσμος

Έξαλλος ο Τραμπ με τον Πούτιν - Προειδοποιήσεις για δασμούς στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε τη σύσταση μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι της Φινλανδίας © ΕΡΑ/ANATOLY MALTSEV

«Αν αγοράζεις πετρέλαιο από τη Ρωσία, δεν θα μπορείς να κάνεις δουλειές στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε Ντόναλντ Τραμπ 

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι αισθάνθηκε «πολύ θυμωμένος» και «έξαλλος» μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αμφισβήτησε την αξιοπιστία του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο αμερικανικό δίκτυο NBC News, ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τον Ρώσο πρόεδρο για την πρότασή του να συσταθεί μεταβατική κυβέρνηση στο Κίεβο, κάτι που θα σήμαινε την εκπαραθύρωση του Ζελένσκι. «Δεν είναι αυτός ο σωστός δρόμος» τόνισε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι αν δεν μπορέσει να έρθει σε συμφωνία με τη Μόσχα για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία, και εφόσον κρίνει ότι ευθύνεται η Ρωσία – «αν και ίσως να μην φταίει», τότε σκοπεύει να επιβάλει δευτερογενείς δασμούς στο ρωσικό πετρέλαιο. «Αυτό σημαίνει πως αν αγοράζεις πετρέλαιο από τη Ρωσία, δεν θα μπορείς να κάνεις δουλειές στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε. Όπως διευκρίνισε, οι δασμοί θα κυμαίνονται μεταξύ 25% και 50% σε κάθε ρωσική εξαγωγή πετρελαίου.

Ο Τραμπ γνωστοποίησε επίσης ότι σκοπεύει να μιλήσει ξανά με τον Πούτιν μέσα στην εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε να αναλάβει την εξουσία στην Ουκρανία μια μεταβατική κυβέρνηση ώστε να διεξαχθούν εκλογές και να υπογραφτούν κρίσιμες συμφωνίες για να τερματιστεί ο πόλεμος.

«Θα μπορούσε να αναλάβει την εξουσία μια προσωρινή κυβέρνηση στην Ουκρανία, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, των ΗΠΑ, χωρών της Ευρώπης και εταίρων μας» ανέφερε ο Πούτιν μιλώντας σε μέλη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στο βόρειο λιμάνι Μουρμάνσκ. Κατόπιν θα ήταν δυνατό «να διεξαχθούν εκλογές και να έλθει στην εξουσία μια ικανή κυβέρνηση που θα έχαιρε της εμπιστοσύνης του λαού» ώστε «να αρχίσουν συνομιλίες για μια συμφωνία ειρήνης» πρόσθεσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πρωτοβουλίες για ασφαλείς πόλεις
Οι πρωτοβουλίες για ασφαλείς πόλεις

Αν και οι Αμερικανοί τείνουν να πιστεύουν ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται, τα στοιχεία δείχνουν τα χαμηλότερα ποσοστά βίαιου εγκλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερα από 50 χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.