- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Βέλγιο: Υπεύθυνοι μπαρ ερευνώνται για σεξουαλική κακοποίηση 41 γυναικών
Ναρκωτικά στα ποτά των θυμάτων - Σε επικοινωνία μεταξύ τους οι βασικοί ύποπτοι
Υπεύθυνοι μπαρ ερευνώνται για σεξουαλική κακοποίηση 41 γυναικών στο Βέλγιο - Έριχναν ναρκωτικά στα ποτά των θυμάτων, σύμφωνα με τους εισαγγελείς
Οι αρχές του Βελγίου ερευνούν τον φερόμενο βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον 41 γυναικών, των οποίων τα ποτά πιστεύεται ότι είχαν νοθευτεί, με τρεις διαχειριστές μπαρ να αναδεικνύονται ως βασικοί ύποπτοι, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς.
Οι αρχές στο Βέλγιο θεωρούν ότι οι ύποπτοι ανακάτευαν ναρκωτικές ουσίες στα ποτά των γυναικών, μεταξύ αυτών και κεταμίνη – ένα αναισθητικό που χρησιμοποιείται και για ψυχαγωγικούς λόγους, λόγω των παραισθησιογόνων επιδράσεών του.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι τρεις βασικοί ύποπτοι, που διαχειρίζονται τα καταστήματα όπου φέρεται να διαπράχθηκαν τα περιστατικά στην Κορτράικ, συζητούσαν μεταξύ τους για τις επιθέσεις.
Δεκάδες ταυτοποιημένα θύματα
«Έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 41 θύματα για την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2024, και η έρευνα συνεχίζεται για την πιθανή ταυτοποίηση και άλλων θυμάτων», δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της Δυτικής Φλάνδρας, Γκριτ Ντε Πρεστ.
Η Ντε Πρεστ ανέφερε ότι ένας από τους βασικούς υπόπτους έχει ήδη συλληφθεί.
Ένας δεύτερος πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή την Πέμπτη, ενώ ένας τρίτος αφέθηκε ελεύθερος μετά από μια σειρά συλλήψεων την Τρίτη και την Τετάρτη.
Σοβαρές κατηγορίες
Οι άνδρες κατηγορούνται για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και παράνομη χορήγηση επιβλαβών ουσιών, σύμφωνα με την εισαγγελία.
«Οι νεαρές γυναίκες δέχονταν κεράσματα με σφηνάκια αλκοόλ, συχνά με γεύση αμαρέτο, και στη συνέχεια ξυπνούσαν το επόμενο πρωί, ζαλισμένες, σε ένα άγνωστο κρεβάτι ή στο δικό τους, με εμφανή σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης», δήλωσε ο Τομ Γιάνσενς, άλλος εκπρόσωπος της εισαγγελίας, στη φλαμανδική δημόσια τηλεόραση VRT.
Αντιδράσεις της κυβέρνησης
Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, Μπερνάρ Κιντέν, καταδίκασε τις επιθέσεις ως «απαράδεκτες» και άσκησε κριτική στην ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί κεταμίνη.
«Αν ένα ναρκωτικό μπορεί να αποκτηθεί εύκολα και φθηνά, γίνεται ευκολότερο να διαπραχθούν εγκλήματα», πρόσθεσε ο υπουργός.
«Οι γυναίκες πρέπει να μπορούν να βγαίνουν με ασφάλεια, όπου θέλουν, όποτε θέλουν», τόνισε.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.