- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφαίνεται ότι οι ανύπαντροι έχουν δικαίωμα να υιοθετήσουν
Αντίθετο το κυβερνητικό κόμμα
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφαίνεται ότι οι ανύπαντροι έχουν δικαίωμα να υιοθετήσουν
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε την Παρασκευή ότι οι ανύπαντροι μπορούν να υιοθετούν παιδιά αλλοδαπών, ανατρέποντας έναν νόμο 40 ετών που περιόριζε την υιοθεσία σε παντρεμένα ζευγάρια σε μια χώρα που ιστορικά χαρακτηρίζεται από μια παραδοσιακή άποψη για την οικογένεια.
Με τις αιτήσεις για την υιοθεσία αλλοδαπών παιδιών να μειώνονται, το δικαστήριο της Ιταλίας δήλωσε ότι η απαγόρευση για τους ανύπαντρους «κινδυνεύει να υπονομεύσει την αποτελεσματικότητα του δικαιώματος του παιδιού να μεγαλώσει σε ένα σταθερό και αρμονικό οικογενειακό περιβάλλον».
Η απόφαση υπογραμμίζει την ανάγκη επικαιροποίησης της ιταλικής νομοθεσίας για την υιοθεσία ώστε να αντικατοπτρίζει τις κοινωνικές και οικογενειακές αλλαγές, δήλωσε ο Paolo Limonta, πρόεδρος της CIAI, μιας ιταλικής ένωσης που ασχολείται με την υιοθεσία παιδιών από το εξωτερικό.
Το δικαστήριο, το οποίο κλήθηκε να εκδώσει απόφαση για τις διεθνείς υιοθεσίες, δεν έκανε καμία αναφορά στους κανόνες που αφορούν την υιοθεσία ιταλικών παιδιών.
Το δεξιό κόμμα Λέγκα, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε ότι ο ισχύων νόμος πρέπει τώρα να τροποποιηθεί υπό το φως της απόφασης του δικαστηρίου και της «ανησυχητικής μείωσης των διεθνών υιοθεσιών».
Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο νόμος της Ιταλίας για τις διεθνείς υιοθεσίες, που ψηφίστηκε το 1983, δεν αναγνωρίζει ότι «οι ανύπαντροι άνθρωποι είναι θεωρητικά σε θέση να παρέχουν σε ένα παιδί ένα σταθερό και αρμονικό περιβάλλον».
Στην Ιταλία ένας δικαστής έχει τον τελικό λόγο για το αν ένα άτομο -μέχρι τώρα μόνο αν είναι παντρεμένο- είναι κατάλληλο να υιοθετήσει ένα παιδί μετά από ενδελεχή έρευνα από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.
«Το πρωταρχικό συμφέρον που πρέπει να προστατευθεί είναι αυτό του παιδιού», ανέφερε η CIAI σε ανακοίνωσή της.
«Η ευημερία των παιδιών δεν εξαρτάται σημαντικά από το αν οι γονείς της οικογένειας είναι παντρεμένοι, σε διάσταση, ανύπαντροι ή του ίδιου φύλου, αλλά διασφαλίζεται από την ποιότητα της οικογενειακής σχέσης».
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Λονδίνο και Ουαλία - Στο στόχαστρο των αρχών δίκτυο ξένης παρέμβασης
Ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο - Φρεγάτες, F-16 και Patriot μετά το περιστατικό με ιρανικό drone
Το σκάφος επέστρεφε από άσκηση, μετά από πρόσκληση της Ινδίας
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Συνδέει την ευρωπαϊκή πυρηνική αποτροπή της Γαλλίας με αγορές γαλλικού στρατιωτικού εξοπλισμού
Το σκάφος χτυπήθηκε από άγνωστης προέλευσης βλήμα ακριβώς πάνω από την ίσαλο γραμμή
Η Συνέλευση των Ειδικών πλησιάζει σε απόφαση, ενώ το Ισραήλ προειδοποιεί ότι ο διάδοχος θα είναι στόχος
«Το καθεστώς των μουλάδων είναι τελειωμένο και το ξέρει», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Ο Σάντσεθ μετατρέπει τη σύγκρουση με την Ουάσιγκτον σε εργαλείο πολιτικής επιβίωσης
Έκκληση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού μετά το πολύνεκρο πλήγμα σε σχολείο
Στήριξη του Παρισιού στη Μαδρίτη μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για κυρώσεις
Μεγάλες σειρές πυραύλων και drones Shahed
Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά το διήμερο πτωτικό σερί - Υποχώρηση των τιμών στην ενέργεια
Το σκάφος φέρεται να δέχθηκε επίθεση από υποβρύχιο
Αναμένεται να ταφεί στην ιερή πόλη Μασχάντ από όπου καταγόταν
Έπεσε στην επαρχία Χατάι - «Έχουμε δικαίωμα απάντησης» προειδοποιεί η Άγκυρα
ΟΙ ιταλικές φρεγάτες είναι εφοδιασμένες με πυραύλους Aster 30, με ακτίνα δράσης 100 χιλιομέτρων.
Μία από αυτές έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο
Aπό τον Μοσαντέκ στον Αγιατολάχ
Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο κοντά στον Λίβανο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.