- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Νορβηγία: 7 ώρες θαμμένος κάτω από το χιόνι - Τουρίστας που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα κατάφερε να επιβιώσει
Εντοπίστηκε έχοντας τις αισθήσεις του σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου
Νορβηγία: 7 ώρες θαμμένος κάτω από το χιόνι - Πώς επιβίωσε τουρίστας που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα
Ένας τουρίστας που παρασύρθηκε από μία χιονοστιβάδα στη βόρεια Νορβηγία διασώθηκε, αφού πέρασε επτά ώρες παγιδευμένος κάτω από το χιόνι, ένα σπάνιο χρονικό διάστημα επιβίωσης, μετέδωσαν σήμερα νορβηγικά ΜΜΕ.
Ηλικίας περίπου 40 με 50 ετών, ο άνδρας εντοπίστηκε έχοντας τις αισθήσεις του, σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου μέσα στο χιόνι, από τη δημοτική αρχή του Λίνγκεν της Νορβηγίας λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Αφού παρασύρθηκε από μία χιονοστιβάδα, πέρασε κατόπιν σχεδόν 7 ώρες μέσα σε κενό αέρα απ’ όπου κατάφερε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.
«Mεγάλη έκπληξη που είναι ακόμη ζωντανός»
«Προκαλεί μεγάλη έκπληξη που είναι ακόμη ζωντανός», δήλωσε στο TV2 ο Κρίστιαν Μίντγκαρντ, ο διασώστης ο οποίος, μαζί με τον σκύλο του Ουίσκι, τον βρήκε. «Όλα τα στατιστικά στοιχεία και η εμπειρία λένε πως αυτό δεν είναι δυνατό όταν κάποιος παραμένει θαμμένος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε.
Ο δήμαρχος του Λίνγκεν, Έρικ Λάρσεν, τον οποίο επικαλέστηκε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK, έκανε λόγο για «ένα θαύμα».
«Οι άνθρωποι που επιβιώνουν από μία χιονοστιβάδα μπορούν να πάθουν ασφυξία σε διάστημα 10 λεπτών», σχολίασε ένα ερευνητής του πανεπιστημίου του Τρούμσε, ο Αουντούν Χέτλαντ, στην εφημερίδα iTromsø.
«Κάποιοι επιβιώνουν για περισσότερο. Όμως, επτά ώρες, είναι σχεδόν μοναδικό στην ιστορία», συμπλήρωσε ο ίδιος. Ο άνδρας ήταν μέλος μιας ομάδας τριών ξένων τουριστών που έκαναν πεζοπορία με σκι σε μια περιοχή όπου, όπως προειδοποιούν οι αρχές, ο κίνδυνος μιας χιονοστιβάδας είναι υψηλός.
Ένα άλλο μέλος της ομάδας των τριών ατόμων, που παρασύρθηκε από το χιόνι, κατέληξε στα νερά ενός φιορδ. Αφού κατάφερε να βγει στη στεριά, ειδοποίησε τις αρχές. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό μίας γυναίκας, που παραμένει αγνοούμενη.
Προς το παρόν η εθνικότητα των τουριστών δεν έχει γίνει γνωστή.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.