- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ιταλία: Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις περιφέρειες της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια
Σε κατάσταση επιφυλακής η Πολιτική Προστασία
Ιταλία: Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις περιφέρειες της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια - Σε κατάσταση επιφυλακής η Πολιτική Προστασία
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας, εξαιτίας κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει, κυρίως, τις περιφέρειες της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια.
Στην Φλωρεντία, η στάθμη του ποταμού 'Αρνο έχει ανέβει σημαντικά ενώ σε προάστιο της πόλης, υπερχείλισε χείμαρρος. Στην πόλη Πιστόια, πάντα στην Τοσκάνη, αποφασίσθηκε ότι τα σχολεία και τα δημόσια πάρκα θα πρέπει να μείνουν κλειστά μέχρι και αύριο. Στην πόλη Πράτο, επίσης, ο δήμαρχος αποφάσισε ότι όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τα μεσάνυχτα. Για προληπτικούς λόγους, σε διάφορα σημεία της περιφέρειας αυτής της κεντρικής Ιταλίας, ζητήθηκε από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν ιδιωτικές κατοικίες που βρίσκονται στο ισόγειο.
Και στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια η επιφυλακή, για σήμερα και αύριο βρίσκεται «στο κόκκινο», με ιδιαίτερη αναφορά στις πόλεις Μπολώνια, Ρίμινι, Φορλί, Τσεζένα και Φεράρα και με ιδιαίτερη αναφορά στον κίνδυνο υπερχείλισης ποταμών.
Στην Βενετία, ενεργοποιήθηκε το σύστημα κινητών φραγμάτων «Μόζε», για να προστατευθεί, η Γαληνοτάτη, από το φαινόμενο της παλίρροιας ενώ, την ίδια ώρα, σχεδόν σε όλη την Κάτω Ιταλία oι θερμοκρασίες άρχισαν να θυμίζουν καλοκαίρι.
Οδεύει προς αναβολή λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης ο αγώνας Φιορεντίνα-Γιουβέντους
Οι πολύ έντονες βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από χθες (13/3) στη Φλωρεντία και στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης και της Εμίλια-Ρομάνια (έχοντας ήδη δημιουργήσει σοβαρές ζημιές και προβλήματα) φαίνεται πως οδηγούν σε αναβολή τον προγραμματισμένο για τις 19:00 της Κυριακής (16/3) παιχνίδι ανάμεσα στη Φιορεντίνα και τη Γιουβέντους.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής (14/3), ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Φλωρεντίας, Αλεσάντρο Ντράγκι κατέθεσε αίτημα προς τον δήμαρχο της πόλης να εισηγηθεί την αναβολή του αγώνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» για την 29η αγωνιστική της Serie A.
Τα ιταλικά ΜΜΕ μάλιστα επισημαίνουν πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ενταθούν ακόμη περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα και γι’ αυτό εξετάζεται ήδη η προοπτική αναβολής του παιχνιδιού, με την διοργανώτρια αρχή να αναζητά ήδη (ανεπίσημα) ημερομηνία για επανορισμό του αγώνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ξεφύγει από τον Μαδούρο για να παραλάβει το βραβείο;
«ΗΠΑ και Ευρώπη να εγγυηθούν την ασφάλεια»
Διορία μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου
Η οικογένεια του άνδρα τη «συγχώρεσε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.