- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ιταλία: Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις περιφέρειες της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια
Σε κατάσταση επιφυλακής η Πολιτική Προστασία
Ιταλία: Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις περιφέρειες της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια - Σε κατάσταση επιφυλακής η Πολιτική Προστασία
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας, εξαιτίας κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει, κυρίως, τις περιφέρειες της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια.
Στην Φλωρεντία, η στάθμη του ποταμού 'Αρνο έχει ανέβει σημαντικά ενώ σε προάστιο της πόλης, υπερχείλισε χείμαρρος. Στην πόλη Πιστόια, πάντα στην Τοσκάνη, αποφασίσθηκε ότι τα σχολεία και τα δημόσια πάρκα θα πρέπει να μείνουν κλειστά μέχρι και αύριο. Στην πόλη Πράτο, επίσης, ο δήμαρχος αποφάσισε ότι όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τα μεσάνυχτα. Για προληπτικούς λόγους, σε διάφορα σημεία της περιφέρειας αυτής της κεντρικής Ιταλίας, ζητήθηκε από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν ιδιωτικές κατοικίες που βρίσκονται στο ισόγειο.
Και στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια η επιφυλακή, για σήμερα και αύριο βρίσκεται «στο κόκκινο», με ιδιαίτερη αναφορά στις πόλεις Μπολώνια, Ρίμινι, Φορλί, Τσεζένα και Φεράρα και με ιδιαίτερη αναφορά στον κίνδυνο υπερχείλισης ποταμών.
Στην Βενετία, ενεργοποιήθηκε το σύστημα κινητών φραγμάτων «Μόζε», για να προστατευθεί, η Γαληνοτάτη, από το φαινόμενο της παλίρροιας ενώ, την ίδια ώρα, σχεδόν σε όλη την Κάτω Ιταλία oι θερμοκρασίες άρχισαν να θυμίζουν καλοκαίρι.
Οδεύει προς αναβολή λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης ο αγώνας Φιορεντίνα-Γιουβέντους
Οι πολύ έντονες βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από χθες (13/3) στη Φλωρεντία και στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης και της Εμίλια-Ρομάνια (έχοντας ήδη δημιουργήσει σοβαρές ζημιές και προβλήματα) φαίνεται πως οδηγούν σε αναβολή τον προγραμματισμένο για τις 19:00 της Κυριακής (16/3) παιχνίδι ανάμεσα στη Φιορεντίνα και τη Γιουβέντους.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής (14/3), ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Φλωρεντίας, Αλεσάντρο Ντράγκι κατέθεσε αίτημα προς τον δήμαρχο της πόλης να εισηγηθεί την αναβολή του αγώνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» για την 29η αγωνιστική της Serie A.
Τα ιταλικά ΜΜΕ μάλιστα επισημαίνουν πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ενταθούν ακόμη περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα και γι’ αυτό εξετάζεται ήδη η προοπτική αναβολής του παιχνιδιού, με την διοργανώτρια αρχή να αναζητά ήδη (ανεπίσημα) ημερομηνία για επανορισμό του αγώνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.