- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ryanair: Το αφεντικό της έχει και εταιρεία ταξί με ένα όχημα για να μπαίνει στις...λεωφορείολωρίδες
O Mάικλ Ο' Λίρι είναι γνωστός για την αντισυμβατική του συμπεριφορά
Ryanair: Το αφεντικό της έχει και εταιρεία ταξί με ένα όχημα
H Ryanair ιδρύθηκε το 1984 ως μια μικρή εταιρεία που εκτελούσε ένα δρομολόγιο και σήμερα είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ευρώπης.
Αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair Μάικλ Ο' Λίρι είναι ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αγόρασε μια άδεια ταξί για τη Mercedes-Benz S-Class και σύστησε την εταιρεία «O'Leary Cabs». Ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι για να μπορεί να χρησιμοποιήσει τις λεωφορειολωρίδες του Δουβλίνου για να κάνει τις μετακινήσεις του στην πρωτεύουσα πιο γρήγορα.
«Είναι ένα μαύρο ταξί, είναι καταχωρημένο στο Mullingar, έχω έναν οδηγό PSV που το οδηγεί για μένα και αν θέλουν να τροποποιήσουν τους κανονισμούς που λένε ότι μου επιτρέπεται να παίρνω κόσμο στο Δουβλίνο, θα χαρώ να πάρω κόσμο στο Δουβλίνο - θα το κάνω πολύ φθηνότερα», είχε πει ο Μάικλ Ο' Λίρι.
Όσον αφορά την αεροπορική του εταιρεία αυτή θα περιορίσει τον στόχο της αύξησης επιβατών για το επόμενο οικονομικό έτος, το οποίο λήγει στις 31 Μαρτίου 2026, σε 210 εκατομμύρια επιβάτες από 215 εκατομμύρια για να αντικατοπτρίζει τις καθυστερήσεις παράδοσης αεροσκαφών από την Boeing.
Η αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει ότι η αγορά νέων αεροσκαφών θα τη βοηθήσει να βελτιώσει την αποδοτικότητα των καυσίμων της. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για κάθε επιβάτη, αν και οι συνολικές εκπομπές της αεροπορικής βιομηχανίας αναμένεται να αυξηθούν περίπου ανάλογα με τον αριθμό των επιβατών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.