- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γάζα: Ποιοι είναι οι τρεις Ισραηλινοί που απελευθέρωσε η Χαμάς
Ύστερα από σχεδόν 500 ημέρες ομηρείας
Γάζα: Ποιοι είναι οι τρεις Ισραηλινοί που απελευθέρωσε η Χαμάς - Ύστερα από σχεδόν 500 ημέρες ομηρείας
Ένοπλοι μαχητές της Χαμάς απελευθέρωσαν σήμερα τρεις Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, στην έκτη τέτοια ανταλλαγή με Παλαιστίνιους κρατούμενους από την έναρξη της εκεχειρίας, που βρέθηκε στο όριο της κατάρρευσης αυτή την εβδομάδα.
Ύστερα από σχεδόν 500 ημέρες ομηρείας, ο Ρωσοϊσραηλινός Σάσα Τρουφάνοφ, 29 ετών, ο Αμερικανοϊσραηλινός Σαγκί Ντέκελ-Χεν, 36 ετών και ο Αργεντινοϊσραηλινός Ιαΐρ Χορν, 46 ετών, οδηγήθηκαν αρχικά σε εξέδρα που είχε στηθεί στη Χαν Γιούνις στη Γάζα, περιτριγυρισμένοι από ένοπλους μαχητές με καλυμμένα πρόσωπα.
Οι τρεις άνδρες αναγκάστηκαν να πουν λίγες κουβέντες μέσω μικροφώνου στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί εκεί. Στη συνέχεια παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, η οποία τους μετέφερε έπειτα στον ισραηλινό στρατό. Πλέον, οδηγούνται στο Ισραήλ σε νοσοκομεία για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.
Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι παρέλαβε πριν από λίγο τους τρεις ομήρους από τον Ερυθρό Σταυρό ύστερα από την απελευθέρωσή τους από τη Χαμάς και τον Ισλαμικό Τζιχάντ. Ο Ερυθρός Σταυρός παρέδωσε στον στρατό τους τρεις άνδρες εντός της Λωρίδας της Γάζας και αυτή τη στιγμή συνοδεύονται από μέλη των ειδικών δυνάμεων προς το ισραηλινό έδαφος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η μητέρα της δημοσιογράφου σε μία εξαιρετικά φορτισμένη αναφορά στην πρόωρα χαμένη δημοσιογράφο
Ποιος είναι ο όρος που θέτει η Τεχεράνη
Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Στο τραπέζι η αύξηση των ευρωπαϊκών βάσεων που θα φιλοξενούν αμερικανικά βομβαρδιστικά
Η Κυπριακή Προεδρία συγκαλεί τους υπουργούς Υγείας για τον συντονισμό των κρατών-μελών
Εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν και οκτώ υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon
Η ειρηνευτική συμφωνία περνά πλέον από τον Λίβανο
Τουλάχιστον δύο από τα θύματα ήταν παιδιά
80 χρόνια αβασίλευτης δημοκρατίας για την Ιταλία
Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Axios για την έντονη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών
Τι προβλέπει το πρόγραμμα της εταιρείας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η δήλωση μετά την αποχώρηση του Ιράν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο.
Η θεωρία των «αγνοούμενων επιστημόνων» και το τραγικό τέλος στην αναζήτηση της Μελίσα Κάσιας
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.