Βανς για Τραμπ στη Διάσκεψη του Μονάχου: Υπάρχει νέος σερίφης στην πόλη
«Η Ευρώπη μπορεί να επιβιώσει λίγους μήνες κριτικής από τον Μασκ» - Τα μηνύματα των ΗΠΑ χωρίς περιστροφές
Βανς για Τραμπ στη Διάσκεψη του Μονάχου: Υπάρχει νέος σερίφης στην πόλη - Εξαπέλυσε πυρά προς την Ευρώπη
Με τη φράση «Υπάρχει νέος σερίφης στην πόλη», ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς έδωσε το στίγμα του προς την Ευρώπη και την παγκόσμια κοινότητα για την διακυβέρνηση Τραμπ, μιλώντας στη διάσκεψη του Μονάχου.
Ο Βανς είπε ότι θέματα όπως οι αμυντικοί προϋπολογισμοί θα συζητηθούν στη διάσκεψη τις επόμενες ημέρες και τόνισε στους συγκεντρωμένους ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να διαδραματίσουν «μεγαλύτερο ρόλο» στο μέλλον της ηπείρου.
«Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό, ως μέρος μιας κοινής συμμαχίας, οι Ευρωπαίοι να ενισχύσουν την άμυνά τους, ενώ η Αμερική εστιάζει σε περιοχές του κόσμου που βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο», δήλωσε ο Βανς.
Μιλώντας προς Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δήλωσε ότι η ελευθερία της έκφρασης «υποχωρεί» ιδιαίτερα στην Ευρώπη, λέγοντας πως η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα «παλέψει» για να «υπερασπιστεί» την ελευθερία της έκφρασης.
«Εάν η αμερικανική δημοκρατία μπορεί να επιβιώσει 10 χρόνια κριτικής από την ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, τότε η Ευρώπη μπορεί να επιβιώσει λίγους μήνες κριτικής από τον Ίλον Μασκ» σημείωσε σκωπτικά.
Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Βανς:
Θα εργαστούμε για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ ανακοίνωσε από πλευράς της η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Θα ακολουθήσει συνάντηση του Βανς με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη σκιά του τηλεφωνήματος Τραμπ - Πούτιν την Τετάρτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.