- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Ιταλία ζητά την επιστροφή της Μόνα Λίζα μετά τις αποκαλύψεις για το Λούβρο
«Το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι πρέπει να εκτεθεί στο Μιλάνο»
Φωνές στην Ιταλία για επιστροφή της Μόνα Λίζα μετά τις αποκαλύψεις για το Λούβρο
Στην Ιταλία ζητούν να επιστραφεί η Μόνα Λίζα από το Λούβρο μετά τις αποκαλύψεις για την κακή κατάσταση του Μουσείου στο Παρίσι.
H επικεφαλής του πολιτισμού στην ιταλική περιφέρεια της Λομβαρδίας, Φραντσέσκα Καρούζο ζήτησε να επιστραφεί η Μόνα Λίζα στη χώρα προέλευσής της, μετά τις δηλώσεις της διευθύντριας του Λούβρου, για την κατάσταση του διάσημου μουσείου του Παρισιού.
Σε εμπιστευτικό σημείωμα που διέρρευσε την περασμένη εβδομάδα στον γαλλικό Τύπο, η επικεφαλής του Λούβρου Λοράνς ντε Καρ αποκάλυψε ότι οι εγκαταστάσεις χρειάζονται επειγόντως ανακαίνιση με διάφορα δομικά προβλήματα και ανησυχίες για την ασφάλεια των έργων τέχνης. Η Ντερ Καρ περιέγραψε επίσης μια επίσκεψη στο Λούβρο ως μια «φυσική δοκιμασία» λόγω του συνωστισμού.
Τα σχόλιά της αξιοποιήθηκαν την Παρασκευή από την Καρούζο, την περιφερειακή εκτιμήτρια για τον πολιτισμό στην περιοχή της Λομβαρδίας της Ιταλίας, η οποία υποστήριξε ότι το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι πρέπει να απομακρυνθεί από το Λούβρο και να εκτεθεί στο Μιλάνο.
«Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τη Μόνα Λίζα στη Λομβαρδία… Δεν θα συζητήσω τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις που έκανε ο πρόεδρος Μακρόν για την κατάσταση του μουσείου, αλλά χαιρετίζω την έκκληση να αναζητηθεί άλλη τοποθεσία», δήλωσε στον ιταλικό Τύπο.
«Θα έλεγα ότι, εν αναμονή της απόφασης της γαλλικής κυβέρνησης, εμείς στη Λομβαρδία είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε αυτό το έργο που αντιπροσωπεύει το καλύτερο της ιταλικής τέχνης και του πολιτισμού», είπε, προσθέτοντας ότι θα έχει «ακόμη μεγαλύτερη σημασία» ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026 στο Μιλάνο.
Η δήλωση έγινε καθώς ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε σημαντικά σχέδια ανακαίνισης για το διάσημο μουσείο που σήμερα μαστίζεται από διαρροές νερού, συνωστισμό και προβληματικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στους χώρους που εκτίθενται τα έργα τέχνης.
Σύμφωνα με τα σχέδια του Λούβρου, η Μόνα Λίζα θα αποκτήσει επίσης τη δική της ειδική αίθουσα μέσα στο μουσείο, η οποία, όπως είπε ο Μακρόν, θα ανακαινιστεί και θα επεκταθεί στο πλαίσιο της μεγάλης ανακαίνισης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει χρόνια για να ολοκληρωθεί. Προβλέπεται επίσης μια νέα είσοδος κοντά στον ποταμό Σηκουάνα, η οποία θα ανοίξει έως το 2031, καθώς και η δημιουργία υπόγειων χώρων. Ο Γάλλος πρόεδρος δεν αποκάλυψε το κόστος, που εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό του πιο δημοφιλούς μουσείου στον κόσμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.