- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Moχάμεντ Αλ Φαγιέντ: Ο πρώην διευθυντής των Harrods λέει ότι δωροδοκούσε το προσωπικό για για να το «ελέγχει»
Τι αναφέρει για τις πρακτικές του Αιγύπτιου επιχειρηματία
Moχάμεντ Αλ Φαγιέντ: Ο πρώην διευθυντής των Harrods λέει ότι δωροδοκούσε το προσωπικό για για να το «ελέγχει»
Ένας πρώην διευθυντής του Harrods ισχυρίστηκε ότι ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ του παρέδωσε φακέλους με μετρητά στο πλαίσιο του σχεδίου του δισεκατομμυριούχου να ελέγχει και να χειραγωγεί τα ανώτερα στελέχη και να συγκαλύπτει φερόμενα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.
Ο Jon Brilliant, ο οποίος εργάστηκε στο προσωπικό γραφείο του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ για 18 μήνες, ισχυρίστηκε ότι το πρώην αφεντικό του απέλυε όσους δεν μπορούσε να ελέγξει. Οι διευθυντές απολύονταν ή παραιτούνταν τόσο συχνά που μια εφημερίδα άρχισε να δημοσιεύει μια τακτική καταμέτρηση, η οποία έφτασε τις 48 το 2005, είπε.
Ο Brilliant, ο οποίος ήταν 36 ετών όταν εντάχθηκε στην εταιρεία το 2000, δήλωσε στο BBC News ότι ήταν ένας από εκείνους που στοχοποιούσε οΜοχάμεντ Αλ Φαγιέντ , ο οποίος του προσέφερε μετρητά για να προσπαθήσει να τον συμβιβάσει.
Περιέγραψε την παρακολούθηση και τις απολύσεις ανώτερων υπαλλήλων, σε μια κουλτούρα που είχε σχεδιαστεί για να τους εμποδίζει να εμπιστεύονται ή να επικοινωνούν μεταξύ τους. «Μπορώ 100% να δω πώς η διοικητική δομή και κουλτούρα δημιουργήθηκε για να καλύψει [την κακοποίηση του Fayed], να την αποκρύψει από τους ανθρώπους», ανέφερε το BBC.
Ο Brilliant είπε στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ότι ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ τον τροφοδοτούσε με φακέλους γεμάτους μετρητά - συνολικού ύψους περίπου 50.000 δολαρίων (39.000 λιρών) - για να προσπαθήσει να τον ελέγξει.
«Προσπαθούσε να σε κάνει να γυρίσεις πίσω και να πεις 'Ω, ξόδεψα χρήματα σε ναρκωτικά ή ξόδεψα χρήματα για ξεφάντωμα, κάνοντας κάτι που δεν έπρεπε να κάνω', και ότι στη συνέχεια θα χρησιμοποιούσε αυτές τις πληροφορίες εναντίον σου αν ποτέ στρεφόσουν εναντίον του... Γνωρίζω σίγουρα ανθρώπους που... υπέκυψαν στον πειρασμό».
Τέσσερις άλλοι πρώην διευθυντές επιβεβαίωσαν ανώνυμα στοιχεία από τους ισχυρισμούς του Brilliant, ανέφερε το BBC News. «Προσπάθησε να σας κάνει κτήμα του. Και τελικά, απολύθηκα επειδή δεν μπορούσα να εξαγοραστώ», είπε.
Ο Brilliant δήλωσε ότι «τρομοκρατήθηκε» όταν άκουσε για πρώτη φορά τους ισχυρισμούς ότι ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ είχε κακοποιήσει εκατοντάδες γυναίκες. Ο πρώην ιδιοκτήτης των Harrods και της Fulham FC κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος δεκάδων γυναικών και κοριτσιών, αλλά δεν του απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες όσο ήταν εν ζωή. Πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών.
Το νεότερο από τα 90 πιστεύεται ότι ήταν 13 ετών όταν φέρεται να κακοποιήθηκε, και τα φερόμενα εγκλήματα περιλαμβάνουν βιασμό και σεξουαλική επίθεση.
Ο Φαγιέντ αγόρασε το Harrods για 615 εκατ. λίρες το 1985 και το πούλησε στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ για 1,5 δισ. λίρες το 2010.
Πηγή: Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκαλύπτει βασιλικός συγγραφέας για το παρασκήνιο πίσω από τις απανωτές αποτυχίες του ζευγαριού
Το πετρέλαιο Brent παραμένει πάνω από τα 100 δολάρια/βαρέλι
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Οι δύο ηγέτες δεν συμφωνούν στους τρόπους με τους οποίους θα αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή
Απειλές από τον ηγέτη της χώρας προς τους γείτονές του
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.