Τρεις νεκροί από τη βύθιση τουριστικού σκάφους στην Ερυθρά Θάλασσα
Έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων
Ερυθρά Θάλασσα: Τρεις νεκροί από τη βύθιση τουριστικού σκάφους - Έρευνες για τον εντοπισμό αγνουμένων
Τρεις είναι ως αυτήν την ώρα οι νεκροί από τη βύθιση τουριστικού σκάφους, το οποίο ανετράπη στα ανοιχτά των ακτών της Ερυθράς Θάλασσας. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του αγνοουμένων.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σκάφος «Sea Story» ανετράπη τη Δευτέρα (25.11) κοντά στον Ύφαλο Σατάγια, μεταφέροντας 31 τουρίστες και 13 μέλη του πληρώματος σε πολυήμερη καταδυτική εκδρομή. Χτυπήθηκε από μεγάλα κύματα και βυθίστηκε σε 5-7 λεπτά. Δεκαέξι επιβάτες εκτιμάται ότι εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτό, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση από το Κυβερνείο της Ερυθράς Θάλασσας.
Ερυθρά Θάλασσα: 28 επιζώντες διασώθηκαν με ελαφρά τραύματα
Είκοσι οκτώ επιζώντες διασώθηκαν με ελαφρά τραύματα, χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευθούν. Οι επιζώντες φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στη Μάρσα Αλάμ, όπου οι αρχές συνεργάζονται με τις πρεσβείες και τα προξενεία για να τους προσφέρουν βοήθεια καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα. Ο Χανάφι δήλωσε ότι το σκάφος πέρασε την τελευταία φορά από επιθεώρηση ασφαλείας τον Μάρτιο του 2024, χωρίς να αναφερθούν τεχνικά θέματα. Το σκάφος, που ανήκει σε Αιγύπτιο υπήκοο, είχε μήκος 34 μέτρων και είχε λάβει πιστοποιητικό ασφαλείας, ενός έτους, από την Υπηρεσία Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας.
Το περιστατικό συνέβη ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Η αιγυπτιακή Αρχή Λιμένων για την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας ανέφερε κύματα ύψους 3-4 μέτρων και ταχύτητες ανέμων 34 κόμβων στην περιοχή προχθές, Κυριακή, κάτι που οδήγησε σε απαγόρευση απόπλου.
Δεύτερο σκάφος που βυθίζεται στην ίδια περιοχή
Πρόκειται για το δεύτερο σκάφος που βυθίζεται στην περιοχή φέτος. Τον Ιούνιο, άλλο σκάφος υπέστη σοβαρές ζημιές από μεγάλα κύματα αν και δεν αναφέρθηκαν θύματα. Η Ερυθρά Θάλασσα, γνωστή για τους κοραλλιογενείς υφάλους και τη θαλάσσια ζωή, είναι βασικός καταδυτικός προορισμός της Αιγύπτου και παίζει σημαντικό ρόλο για την τουριστική βιομηχανία και την οικονομία της χώρας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καλούμε το καθεστώς να προστατεύσει τον πληθυσμό», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς
Η εμπλοκή τους ήταν καθοριστική και σε προηγούμενες κρίσεις
Αδιευκρίνιστες συνθήκες θανάτου Ρώσου διπλωμάτη στη Λευκωσία, σε εξέλιξη επαναπατρισμός της σωρού
Ωστόσο η ισορροπία παραμένει εύθραυστη
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλούν για μικρότερο αριθμό
Συμβουλές για την προστασία των καταναλωτών από τις αναδυόμενες απειλές
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
Οδικός χάρτης για ελάχιστες τιμές στα κινεζικά EV, μετά τους δασμούς της ΕΕ
Οι έλεγχοι πυρασφάλειας είχαν γίνει δύο ή τρεις φορές σε δέκα χρόνια λειτουργίας του μπαρ
Συνεχίζεται η έρευνα για το καλώδιο Φινλανδίας–Εσθονίας στον Κόλπο της Βαλτικής
Οι Ιρανοί επιχειρούν να οδηγήσουν μαζικά τη χώρα τους στην επόμενη μέρα
Ο κρίσιμος ρόλος των γυναικών στον αγώνα για την ανατροπή των Αγιατολάχ
Η Κάγια Κάλλας προαναγγέλλει πρόσθετα μέτρα – Διπλωματικές πιέσεις και πολιτικές διαφωνίες
Οι πρώτες δηλώσεις του ΠτΔ της Κύπρου μετά την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του
Νέα Μαχσά Αμινί βάζει φωτιά στη γυναικεία επανάσταση της χώρας
Διακοπή ρεύματος και δύο ελαττωματικά μαχαίρια στην εκδήλωση των ομογενών στην Κωνσταντινούπολη
«Στοχευμένη προσπάθεια να πληγεί ο πρόεδρος» λέει ο κ. Χαραλάμπους
«Αν δεν το κάνουμε εμείς αυτό, θα την καταλάβουν η Ρωσία ή η Κίνα»
Η θέαση των εξελίξεων χωρίς την ουσιαστική πρόταση αποτελεσματικών λύσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.